Ανακοινώσεις:

ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ  ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Την Πέμπτη 16 Ιουλίου απευθυνθήκαμε στην Ελληνική Κοινωνία με ανοιχτή δημόσια πρόσκληση κάλεσμα δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα και το συλλογικό έναυσμα για μια ήρεμη και ειρηνική πολιτισμένη αντίδραση στην ιεροσυλία που διαπράττει ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Στις 20 Ιουλίου (2020) όλα ήταν έτοιμα και ανακοινώθηκε η κοινή εκδήλωση.

Με νέο,  άλλο επί πλέον κάλεσμα (μας)  απευθύναμε μήνυμα προς τους Έλληνες Πολίτες σε όλο τον κόσμο,  ως υγιή και προ πάντων, με μια ειρηνική εκδήλωση, ως κοινή  αντίδραση  μας στην βλάσφημη και ιερόσυλη απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Μουσουλμανικό Τέμενος, λες και δεν υπάρχουν άλλα 100αδες μεγάλα και γνωστά  Τζαμιά στην Κωνσταντινούπολη να εκδηλωθούν τα θρησκευτικά συναισθήματα του Τουρκικού Λαού! Τουρκία, η οποία εντείνει  την ολοένα αυξανόμενη  αντιπαράθεσή της με την Ευρώπη και κλιμακώνει την επιθετικότητά της εναντίον της Ελλάδα -κατ’ επέκταση και της Ευρώπης- απειλώντας την ευθέως  με νέα Οθωμανική εισβολή!

Τουρκία, η οποία μετατρέποντας ξανά, ύστερα από 86 χρόνια (1934) χρόνια, τον Ορθόδοξο  Ιερό Καθεδρικό Πατριαρχικό και Αυτοκρατορικό Ναό της Του Θεού Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε Μουσουλμανικό Τέμενος! Μοιάζει να δίνει το σύνθημα για ιερή τζιχάντ (Jihad) σημειολογικά και συμβολικά, υψώνοντας το «ιερό σπαθί» κατά του Χριστιανισμού. Μια Τουρκία και ένας ηγέτης που παραβλέπει το διεθνές δίκαιο και τους κανόνες καλής γειτονίας, διεγείροντας παλαιά μίση και πάθη, μεταξύ των δυο Πολιτισμών, μετατρέπει την Αγία Σοφία σε Τζαμί, θέλοντας αφενός να σβήσει και τα  τελευταία ίχνη του αίματος -αλλά εις μάτιν, καθώς αυτά ήταν και θα παραμείνουν ανεξίτηλα στους αιώνες των αιώνων- υπενθυμίζοντας τις  θυσίες των Ελλήνων από τις σφαγές των Οθωμανών  Τούρκων και τις θυσίες 1000αδων ανθρώπων που σφαγιάστηκαν από το 1453 μέχρι και το 1922, και αφετέρου να κηρύξει με τον πλέον επαίσχυντο τρόπο Ιερό Πόλεμο (Τζιχάντ), εμπλέκοντας ολόκληρο τον Μουσουλμανικό κόσμο σε περιπέτειες, αφού το κάλεσμά του για κοινή  προσευχή σε ηγέτες ολόκληρου του φάσματος των χωρών του Ισλάμ, -αλλά και της Δύσης για καθαρά προσχηματικούς λόγους- αυτή ακριβώς την σημειολογία σηματοδοτεί!  Ειδικά αν μελετήσει κάποιος το μήνυμα του στα αραβικά στις 10 Ιουλίου και κυρίως ας το προσέξουν πολύ καλά οι ηγέτες της Δύσης που σκέπτονται να μεταβούν στην Κωνσταντινούπολη για να μετέχουν σε αυτό το ανουσιούργημα που ετοιμάζει και ως «ιερή» φιέστα την Παρασκευή 24 Ιουλίου (2020) ο Τούρκος Πρόεδρος!

Στο κάλεσμα και την πρόσκληση ανταποκρίθηκε η ζώσα και ευτυχώς ακόμα υγιώς σκεπτόμενη  Ελληνική Κοινωνία, με πολλαπλές δράσεις και ενέργειες σε όλη την Ελλάδα. Το ίδιο και η Διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησία μας, η οποία ήδει προετοιμάζε με τον δικό της τρόπο, που δεν είναι άλλος από την προσευχή και τις ικεσίες προς τον Θεό και την Παναγία Μεσίτρια με την Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, ο οποίος την ίδια ημέρα και ώρα Παρασκευή 24 Ιουλίου θα ψαλεί  σε όλους του Ορθόδοξους Ιερούς Ναούς σε όλη την εθνική επικράτεια,  αλλά και με  άλλες κοινές επί μέρους αποφάσεις Της, Ως Σώμα, σε όλο -και τον Ελληνορθόδοξο-  κόσμο.

Ανταποκρίθηκαν απλοί άνθρωποι πέρα και πάνω από ιδιότητες και έκαναν τον δικό τους κάλεσμα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (social media-facebook ) και ο ένας κάλεσε τον άλλο σε αυτή την όμορφη ειρηνική εκδήλωση, όταν  ανακοινώθηκε το κάλεσμα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This