Ανακοινώσεις:

Προσωπική πολιτική δήλωση Μιχάλη Χαραλαμπίδη 

Θεωρώ άναρθρες όλες ανεξαιρέτως τις κραυγές που θέτουν ως πολιτικό ζητούμενο την σωτηρία της Ελλάδας με την επίκληση για εκθαμβωτικό Ηγέτη ή Σωτήρα.
Αναμφισβήτητα υπάρχει μια σειρά από άρρωστες πρακτικές και παθογένειες που άφησαν να αιωρούνται στην πολιτική ατμόσφαιρα οι μοριακού τύπου πολιτικές σταγόνες τις οποίες έχουν σκορπίσει οι ιδιοκτήτες δήθεν υπαρκτών αλλά και ανυπόστατων κομμάτων και κινημάτων. Οι σταγόνες αυτές σαφώς δεν είναι επουδενί και με τίποτα υπαρκτές πολιτικές εκφράσεις. Κάποιοι πιστεύουν ότι μια ένωση αυτών των σταγόνων θα λύσει το πολιτικό πρόβλημα της Ελλάδας. Για μένα ακόμα και αν γίνει μια τέτοια ένωση, αυτή θα είναι θνησιγενής.
Το ζητούμενο στην σημερινή Ελλάδα, αυτό που χρειάζεται η Ελλάδα, είναι ένα όραμα που θα βασίζεται στην ειλικρίνεια, με όλους τους κινδύνους, αλλά και όλες τις ευκαιρίες που βρίσκονται στην πορεία για την επίτευξη του.
Η οδοιπορία προς το όραμα αυτό σκοντάφτει σε «Γόρδιο δεσμό» που χρειάζεται το σπαθί της πολιτικής δράσης για να λυθεί και φυσικά προϋποθέτει χάραξη δρόμου από πολιτικό κόμμα που χρειάζεται να κατευθύνει την πολιτική δράση. Δηλαδή το ζητούμενο βρίσκεται, στο ποια χέρια και ποιο σπαθί πρέπει να κρατήσουν αυτά, για να γίνει πραγματικότητα το ισχυρό όραμα σε ένα διαφορετικό μέλλον.
Με αυτές τις σκέψεις και με την προσωπική μου συμμετοχή, στηρίζω πλήρως και ανιδιοτελώς την αξιόλογη Πρωτοβουλία Εμπνευσμένων Πολιτών που της δώσαμε προσωρινό τίτλο «Πρώτα η Ελλάδα» (Greece-first). Στόχος μας είναι να φτάσουμε στην πραγμάτωση Ιδρυτικού Συνεδρίου ενός πολιτικού σχηματισμού που θα εκφράσει ιδεολογικά τον Μεσαίο Χώρο. Η βαθιά μου πίστη για αυτό, είναι ότι θα τα καταφέρουμε. ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ. ΔΕΥΤΕΡΑ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020. ΔΡΑΜΑ
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This