Ανακοινώσεις:

ΣΧΟΛΙΟ -ΘΕΣΗ 

Στο κίνημα πολιτών Πρώτα η Ελλάδα το δύσκολο στοίχημα του «όλοι μαζί να γίνουμε ένα» που βάλαμε, ναι μεν οικοδομείται και σχεδιάζεται ιδεολογικά, πολιτικά, κοινωνικά και οργανωτικά, αλλά αναδεικνύεται στην πράξη, εδράζεται πάνω σε ηθικές αξίες και στηρίζεται σε κρίσιμες βασικές προτεραιότητες.

    Δηλαδή θεωρούμε, ότι προαπαιτείται μια ιδεολογική και πολιτική επίθεση εμπλουτισμένη σε ήθος και με προσανατολισμό στις ακόλουθες δέκα κατευθύνσεις.

    1) Πρέπει να μπολιάζουμε κάθε πολιτική μας ενέργεια με ευπρέπεια και αρετή αποφεύγωντας την δημαγωγία, την λασπολογία, την χυδαιολογία και τις αντεγκλήσεις που προσβάλλουν.

    2) Πρέπει να επιβεβαιώνουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι το δικό μας πολιτικό και ατομικό ήθος σημαίνει αλήθεια, σημαίνει διάλογος με επιχειρήματα, σημαίνει σεβασμός.

    3) Πρέπει να φέρουμε δυναμικά στο προσκήνιο την οραματική διάσταση της στρατηγικής μας.

    4) Πρέπει να προβάλλουμε το πως θα επιτευχθούν οι μεγάλες εθνικές μας επιλογές και επιδιώξεις στα νέα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά δεδομένα της εποχής, της περιοχής, της χώρας.

   5) Πρέπει να καταδείξουμε το πως, στο επίπεδο της επομένης μέρας, θα ολοκληρωθούν τα βήματα στην οικονομία, την κοινωνία και τους θεσμούς με πολιτικές που σχεδιάζουμε τώρα.

    6) Πρέπει να αποκτήσουμε όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, πολιτικό λόγο υψηλού επιπέδου, με σαφή πατριωτική αναφορά και διάσταση χωρίς αφορισμούς και περιθωριακούς χαρακτηρισμούς.

    7) Πρέπει να αναδείξουμε μέσα από επιμερισμένους στόχους και από άλλη πρακτική το μέγεθος της αποτελεσματικότητας των δικών μας παρεμβάσεων στα προβλήματα ποιότητας ζωής και καθημερινότητας του πολίτη, με επίκεντρο την ανασφάλεια, την υγεία, την παιδεία, την απασχόληση και τις ίσες ευκαιρίες.

    8) Πρέπει να οριοθετήσουμε με σαφήνεια τις διαφορετικές πολιτικές που περικλείονται στην δική μας πατριωτική παράταξη από αυτές της γιαλαντζί δεξιάς και της ντεμέκ αριστεράς.

    9) Πρέπει να ανοίξουμε μόνιμο μέτωπο ιδεολογικής και πολιτικής σύγκρουσης, τόσο προς τη μεριά της Νέας Δημοκρατίας, όσο και προς τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ και

    10) Πρέπει να θεσμοθετήσουμε κόμμα με εξατομικευμένες ευθύνες των μελών του, που θα καθοδηγήσει τη διαμόρφωση, το σχεδιασμό, την απόφαση, την υλοποίηση, την στήριξη, την προβολή και τον έλεγχο εφαρμογής του δικού μας Εθνικού Σχεδίου Δράσης και Κοινωνικής Παρέμβασης.

    Διαβάζουμε συνθήματα σε αναρτήσεις, σε αφίσες και ακούμε το «όλοι μαζί ενωμένοι» και αναρωτιέμαστε τι νόημα έχει το ενωμένοι, δηλαδή δεν είμαστε εκκλησία Χριστού; Δηλαδή η ιδεολογική μας βάση δεν είναι Θεανθρωποκεντρική και είναι απλά ανθρωποκεντρική ή σκέτο Ελληνοκεντρική;

    Διαβάζουμε αναλύσεις σε αναρτήσεις, σε εφημερίδες και ακούμε το «όχι σε αυτό», το «όχι σε αυτούς», το «όχι σε καταστάσεις» και αναρωτιέμαστε γιατί άρνηση; Γιατί απόρριψη; Δηλαδή ψάχνουμε ψηφοφόρους που θα έλθουν επειδή θύμωσαν με τους άλλους; Επειδή αγανάκτησαν από τους άλλους; Επειδή τους εξαπάτησαν οι άλλοι; Επειδή διαπίστωσαν ότι οι άλλοι είναι αρπαχτάκηδες, κλεφταράδες και αλητήριοι; Επειδή εντόπισαν ανικανότητα στους άλλους; Δηλαδή δεν θέλουμε συνειδητούς ψηφοφόρους που θα μείνουν; που επιθυμούν τα δικά μας θετικά προτάγματα; που αναγνωρίζουν ως ανώτερη και ως τέτοια υιοθετούν την δική μας εναλλακτική διακυβέρνηση; που κατανοούν πλήρως την υπεροχή και το εφαρμόσιμο των δικών μας προτάσεων;

    Διαβάζουμε και ακούμε τις αγωνιώδεις και πιεστικές προτροπές να βιαστούμε τώρα που είναι ευνοϊκή η συγκυρία. Δηλαδή το να  προσδοκούμε η συγκυρία να μας αναδείξει, είναι το ενδεδειγμένο; Δεν θα ήταν φυσική εξέλιξη, να έλθει αύριο κιόλας μια άλλη επόμενη συγκυρία που με την ίδια ευκολία θα μας στείλει αδιάβαστους στα αζήτητα;

    Δηλώνουμε έτοιμοι για δύσκολο, καλό και ευλογημένο αγώνα.  Δουλεύουμε σκληρά με επιμονή και υπομονή. Ξεκινήσαμε και περπατάμε γερά, χωρίς φόβο και θα πάμε έτσι μέχρι τέλους. Ξέρουμε ότι  το μέλλον μας κυνηγά και η ιστορία μας περιμένει. Μετατρέπουμε κάθε μέρα το Εσύ και Εγώ στο Εμείς που θα κυβερνήσει διαφορετικά την Ελλάδα. Ερχόμαστε. {Μ.Χ. 17.05.20}

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This