Ανακοινώσεις:

Για την Ελλάδα του 21ου αιώνα

Κεφάλαιο Δεύτερο ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΕΔΩ  

  1. Την τελευταία 12ετια, με το ξέσπασμα την οικονομικής κρίσης, η οποία ανέδειξε και όλες τις λοιπές πτυχές της (κρίσης) με την φανερή έλλειψη ικανής πνευματικής και σταθερής Ελληνικής και υπέρ των Ελληνικών Εθνικών Δικαίων και Συμφερόντων,  πολιτικής  ηγεσίας, εμφανίστηκαν στο προσκήνιο του δημοσίου βίου και της πολιτικής ζωής 10αδες (αν όχι 100αδες) προσπάθειες με πρόσημο την Ελλάδα και  τον Πατριωτισμό. Όλες Κατέληξαν σε πλήρη και απόλυτη αποτυχία! Είτε εισήλθαν στο Ελληνικό κοινοβούλιο, είτε όχι. Γόρδιος δεσμός η διχόνοια. Τα πρωτεία. Το εγώ! Η αρχηγία. Τα προνόμια του συστήματος. Εντός -εκτός- Βουλής.
  2. Όλες συλλογικά και ατομικά -έστω και εκείνες που εκκινούσαν με αγνά ελατήρια, και υπό καλές προθέσεις και ενδεχομένως άριστες προσωπικές και μεμονωμένες προδιαθέσεις  απέτυχαν να εκφράσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα.  Όλες σκόνταφταν στην γνωστή παθογένεια. Το ΕΓΩ. Επί πλέον όλες είχαν ένα κοινό αλλά βασικό χαρακτηριστικό. Διαπιστώσεις. Καταγγελίες χωρίς ρελαιστικές  λύσεις. Όλες κατέληξαν σε πλήρη αποτυχία ανεξαρτήτως πλεονεκτημάτων ακόμα και ετερόκλητων ομάδων. Ορισμένες δίχασαν. Άλλες εκμεταλλεύτηκαν τον Έλληνα και την Ελληνίδα. Ορισμένοι, χωρίς αιδώ και χωρίς Ήθος, δεν δίστασαν την πατριδοκαπηλεία φτάνοντας ακόμα και την κομματικοποίηση  και αυτής της Πίστης μας στην Ορθοδοξία.  Άλλες κατέληξαν εμπορικά καταστήματα. Κομματικά παραμάγαζα του συστήματος.   Όλες οι προσπάθειες δομημένες κατά το γνωστό συστημικό τρόπο. Ένας αυτόκλητος αρχηγός. Μια ομάδα που τον αναγνωρίζει. Χωρίς εις βάθος  αληθείς  δημοκρατικές διαδικασίες. Έτσι,
  3. Η Ελληνίδα και ο Έλληνας προδόθηκε από τα συστημικά κόμματα. Εν συνεχεία,  απαξιώθηκε. Εγκαταλείφτηκε. Οι υποσχέσεις ξεχάστηκαν. Όλες μια προς μια. Η Ελληνική Κοινωνία Εξαπατήθηκε.  Συστηματικά. Προδόθηκε. Κατά συρροή! Λεηλατήθηκαν όνειρα και ελπίδες. Κατ΄ επανάληψη. Κατ’ εξακολούθηση.  Κατ’ επάγγελμα.  Από όλους  απογοητεύτηκε. Πικράθηκε. Με όλους θύμωσε. Οργίστηκε. Αποστασιοποιήθηκε. Συνειδητά. Ουδείς κατάφερε να εκφράσει την Ελληνική  πλειοψηφία και την την οδηγήσει σε συνηδειτή επιλογή.
  4. Το ίδιο δυστυχώς συνέβη και με όλες εκ  τις προϊμίου θνησιγενείς  προσπάθειες που πρόσημο είχαν την Ελλάδα τον Πατριωτισμό, και ολίγον από Ορθοδοξία  και στο τέλος βυθίζονταν στο τέλμα και στο απόλυτο αδιέξοδο. Σε ατέρμονες διχαστικές εσωτερικές προσωπικές έριδες.  Σε φράξιες και προσωποπαγείς ομάδες.
  5. Το σκληρό αδίστακτο κομματικό σύστημα εδώ και 200 χρόνια επεκράτησε! Χειραγώγησε. Καπέλωσε. Κυριάρχησε. Διείσδυσε παντού. Διέλυσε.  Χρημάτισε.  Τα είδαμε. Τα βιώσαμε.  Τα βιώνουμε. Διαρκώς.
  6. Για αυτό με το κείμενο αυτό «Πλαίσιο Αρχών και Πολιτικών Θέσεων»  στοχεύουμε:
  7. Στην ίδρυση ενός εθνικά ενιαίου Νέου Πολιτικού σχηματισμού όπου θα ενώσει. Όσο περισσότερους Έλληνες είναι δυνατόν. Από τα πέρατα της οικουμένης έως το Μητροπολιτικό κέντρο. Την Ελλάδα μας. Με ουσιαστική βασική, αλλά ειδοποιό διαφορά και δέσμευση προς όλες τις εκφάνσεις αυτού του νέου πολιτικού σχήματος σε κάθε οργανωτική έκφραση και πτυχή  του να μετέχουν εξ υπαρχής Έλληνες της Διασποράς. Με αξιοκρατικά κριτήρια. Σε όλα τα όργανα. Από την βάση εως την κορφή και την ηγεσία.   Οι έχοντες την πρωτοβουλία αυτής της Δράσεως   και αναλαμβάνοντες την μεγάλη ιστορική ευθύνη για την   ανάληψης της κοινής εθνικής    προσπάθειας δεσμεύονται να δώσουν διεθνή συνέντευξη Τύπου στο αμέσως προσεχές διάστημα και πάντως πολύ νωρίτερα από τον Προσεχή Οκτώβριο (2021). Η ημέρα και η ώρα θα ανακοινωθεί επισήμως πολύ σύντομα με σχετική ανακοίνωση – δελτίο Τύπου. Ακολουθώντας την διεθνή τάξη και δεοντολογία.
  8. Η μεγάλη κοινή εθνική προσπάθεια στοχεύει να ενώσει και να συνενώσει όσο περισσότερους Έλληνες ώστε στα τέλη του 2022 -το αργότερο μέχρι τον Οκτώβριο του 2022- να οδηγηθεί  στην ίδρυση ενός εθνικά ενιαίου νέου  πολιτικού φορέα! Με την κατάθεση στον Άρειο Πάγο του καταστατικού του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού σχήματος.
  9. Στο τραπέζι του διαλόγου καλούνται και προσκαλούνται όλοι οι Έλληνες Πολίτες. Είτε μεμονωμένα Πρόσωπα είτε συλλογικά ως εκφραστές  νομικά ανεγνωρισμένων πολιτικών φορέων  αλλά και νομικά αναγνωρισμένες ενώσεις προσώπων. Σύλλογοι. Ομογενειακές και κοινωνκές οργανώσεις. Δίκτυα Πολιτών. Προσέρχονται όλοι ως ίσοι προς ίσους. Με κεντρικό στόχο την ίδρυση και σύσταση:
  • Ενός Νέου Εθνικά Ενιαίου πολιτικού σχηματισμού, στον οποίο καλείται να μετέχει είτε προσωπικά ο κάθε Έλληνας, είτε διασυλλογικά εφόσον ανήκει σε  μια κοινή αλλά  ΜΗ συστημική και κομματικά ανένταχτη και ΜΗ εξαρτημένη αγκυλωμένη ιδεολογικά  αλλά οργανωμένη νομικά ή διαδκτυακά καθ όλα νόμιμη   προσπάθεια. Δεν περισσεύει κανείς!
  • Καλούνται και προσκαλούνται όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες. Να συστρατευθούν. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλους διχασμούς. Τα πρωτεία θα λάβουν οι άξιοι και εκείνοι που θα διακριθούν μέσα από τον κοινό αγώνα. Την εργασία. Την προσφορά. Οι Άξιοι και οι Άριστοι  οφείλουν να προκρίνονται  μέσα από καθαρές διαφανείς  ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες.  Το χρίσμα για την ηγεσία λαμβάνει Ένας  κάθε φορά  που η χώρα οδηγείται σε εθνικές εκλογές  και είναι ο  άριστος εκ των καλυτέρων προερχόμενος.
  • Καλούνται και προσκαλούνται όλοι οι Άξιοι Έλληνες ανεξαρτήτως ιδεολογικής και κομματικής προελεύσεως. Ως πρόσωπα. Ως ενώσεις προσώπων. Ως ανένταχτες ομάδες.  Ως  πατριωτικές ενώσεις. Ως συλλογικότητες. Ως νόμιμες οργανώσεις. Ως οργανωμένοι σύλλογοι. Ως οικογένειες. Ως κοινότητες. Ως κέντρα παραγωγής σκέψης και διανόησης που συμφωνούν με το πλαίσιο θέσεων και αρχών που εκτίθενται.
  • Καλούνται, επίσης, και προσκαλούνται ως μεμονωμένες ομάδες του διαδικτύου που αντιλαμβάνονται και βιώνουν τις κοινές αγωνίες που εκφράζονται και συνεκφράζονται στο αρχικό αυτό κείμενο, αλλά και τις επιμέρους θεσμικές λύσεις που αντιπροτείνονται ως πρώτη αντίδραση.
  • Η συζήτηση για την ίδρυση και σύσταση του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού Σχήματος ξεκινά εκ του μηδενός. Από την στιγμή που ξεκινά λαμβάνεται υπόψη ως «Πολιτικό Σώμα» με όσες κάθε φορά, υπογραφές συγκεντρωθούν και λαμβάνει «σάρκα και οστά» η παρούσα πρωτοβουλία μέσα από τους κόλπους της Ελλην. Κοινωνίας.  Ο διάλογος ξεκινά από μηδενική βάση.  Με ένα μόνο συνεκτικό κρίκο το βασικό κείμενο-πλαίσιο θέσεων και αρχών που εκτίθεται ως  «κοινή βάση» συζήτησης και «ενιαία εθνική, κοινωνική και πολιτική  ταυτότητα» όσων στρατευθούν.
  • ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ! Ακολουθεί διάλογος. Δημόσια. Με πλήρη και απόλυτη διαφάνεια. Με καθαρούς όρους. Διαρκεί επί ένα χρόνο. Μάιος 2021- Μάιος 2022. Και ξεκινά την επομένη της ανάρτησης του κειμένου «Πλαίσιο Αρχών και Πολιτικών Θέσεων».   Στο τέλος του 2022, το αργότερο μέχρι τον  Οκτώβριο(2022) θα πρέπει όσοι μετέχουν στην διαδικασία  να έχουν καταλήξει (1) σε μια κοινή πολιτική ιδρυτική διακήρυξη, (2) σε ένα κοινό πλαίσιο προγραμματικής σύγκλησης και (3) να έχει κατατεθεί  το  καταστατικό του Νέου Εθνικά Ενιαίου Πολιτικού σχήματος. Η διαδικασία Ολοκληρώνεται με το  ιδρυτικό συνέδριο  για την έγκριση και υιοθέτηση των επίσημων κειμένων, ψηφισμάτων,  και την  ανάδειξη της  δια-συλλογικής ηγεσίας.  Το χρίσμα δίδεται κάθε φορά στον Άριστο μεταξύ των Άξιως προκριθέντων και εκ των   καλιτέρων  κάθε φορά που η χώρα οδηγείται σε εθνικές εκλογές. Ως το ιδρυτικό συνέδριο  η ηγεσία είναι διασυλλογική. Κοινή.  Συμμετοχική. Και εργάζεται  με ανοιχτές δημόσιες  δημοκρατικές διαδικασίες.  Το γενικό πρόσταγμα ως το ιδρυτικό συνέδριο αναλαμβάνει και  έχει Εκείνος που οι υπόλοιποι του  αναγνωρίζουν αυτή την εθνική υποχρέωση να υπηρετήσει την Πατρίδα, μέσω αυτής της μεγάλης  ιστορικής κοινής εθνικής προσπάθειας   και του αναθέτουν αυτή την υψηλή ευθύνη. Ο  έχων το γενικό πρόσταγμα  σχηματίζει την ομάδα γενικού συντονισμού κατ επιλογή και κατ εκλογήν μέχρι το ιδρυτικό συνέδριο. Η ομάδα γενικού συντονισμού διαλύεται με την έναρξη του ιδρυτικού  συνεδρίου και δεν έχει κανενός είδους προνόμια έναντι των υπολοίπων μελών. Μετέχει σε κάθε διαδικασία εκ του μηδενός. Ως ισότιμο και ισόκυρο μέλος θεωρείται κάθε Έλληνας / Ελληνίδα  που υπογράφει. Μετέχει στο συνέδριο  αυτοδικαίως χωρίς ειδική πρόσκλήση. Η υπογραφη του τον καθιστά ισότιμο -ισόκυρο μέλος.    
  • Εδώ, στο κείμενο αυτό εκτίθεται η ταυτότητα όσων συμφωνούν και προσυπογράφουν. Όσοι θέλουν υπογράφουν. Αφού μελετήσουν. Προσεχτικά. Υπεύθυνα. Ο κάθε ένας που υπογράφει αναλαμβάνει και την προσωπική ευθύνη να το επικοινωνήσει ως βάση αρχής για κάθε παραγωγική και γόνιμη συζήτηση και συμμετοχή στο υπό σύσταση και ίδρυση νέο πολιτικό σχήμα. Ένα καθ ολοκληρίαν αντισυστημικό  Νέο Πολιτικό Σχήμα, το οποίο καλείται  να χτίσει και να οικοδομήσει επ’ ωφελεία της Πατρίδος, ο κάθε Ένας Έλληνας  και η κάθε Μια  Ελληνίδα που συνυπογράφει μεμονωμένα είτε εκπροσωπώντας κάποιον φορέα. ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ κάθε συστημική  έκφραση.
  1. Κάθε Έλληνας και κάθε Ελληνίδα που υπογράφει, παροτρύνει, ωθεί και άλλους Συν Έλληνες, αναλαμβάνοντας πλήρως την ευθύνη της πολιτικής πράξεως με την υπογραφή του/ της,  ως Έλληνες  Πολίτες και έχοντας την Ελληνική Ιθαγένεια και την Ελληνική υπηκοότητα νομίμως αποκτηθείσα. Υποχρέωση όλων μας είναι η δημοσιοποίηση και ανάρτηση του παντού. Σε ιστοσελίδες.   Δίκτυα Πολιτών. Twitter. Blog. Face Book. Social Media. Χρησιμοποιεί κάθε εργαλείο και κάθε δυνατότητα που παρέχεται για την προβολή του μηνύματος αυτού.
  2. Όσοι υπογράφουμε αναλαμβάνουμε την προσωπική ευθύνη ή την διασυλλογική ευθύνη (αν εκπροσωπούμε νόμιμες συλλογικές εκφράσεις) να συμμετέχουμε  υπεύθυνα στον δημόσιο πολιτικό διάλογο για την ίδρυση και σύσταση ενός εθνικά ενιαίου νέου πολιτικού σχήματος. Χωρίς ιδεοληψίες. Χωρίς ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Χωρίς προκαταλήψεις. Χωρίς προσχηματικά πολ. σχήματα.
  3. Όσοι υπογράφουμε δεσμευόμαστε ότι οφείλουμε να οδηγηθούμε σε Ένα νέο πολιτικό σχήμα με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και υπό συγκεκριμένες προδιαγραφές. Με διαφορετική νέου τύπου εσωτερική οργάνωση . Πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα, και με  εντελώς νέο οργανωτικό σχήμα από την βάση ως την κορφή.  Όσοι μετέχουν δια της υπογραφής τους,  συμμετέχουν είτε προσωπικά και μεμονωμένα, είτε αυτοτελώς και αυτόνομα εκ μέρους των φορέων που εκπροσωπούν. Το ποια  τελική μορφή θα λάβει το νέο υπό σύσταση και ίδρυση Νέο Πολιτικό Σχήμα είναι απόφαση που θα λάβουν όσοι συμμετέχουν δια της υπογραφής τους και ένταξης τους στην κοινή εθνική προσπάθεια. Το πως μετέχει ο κάθε φορέας και το κάθε μεμονομένο πρόσωπο το αποφασίζουν από κοινού οι μετέχοντες και λαμβάνοντες την πρωτοβουλία δια της υπογραφής τους.
  • Όσοι υπογράφουμε είμαστε Ισότιμοι. Ισόκυροι. Με τα ίδια δικαιώματα και την ίδια υποχρέωση να πετύχουμε σε αυτή την Νέα Μεγάλη Εθνική Προσπάθεια. Χωρίς διαχωρισμούς. Χωρίς προσχηματικές ιδεοληπτικές αγκυλώσεις. Χωρίς διχαστικές τάσεις. Χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις. Όλοι μαζί οι Έλληνες ξεκινάμε από την ίδια αφετηρία, το «Πλαίσιο Αρχών και Θέσεων» που σήμερα Πάσχα 2021, εκτίθενται στην δημοσιότητα. Χωρίς προκαθορισμένο αρχηγό και χωρίς προκαθορισμένη -προ κατ – δοτή «ηγεσία».  Χωρίς διαχωρισμούς.  Όλοι ίσοι μεταξύ ίσων. Χωρίς διαγκωνισμούς. Χωρίς τεχνητές εντάσεις. Χωρίς όρους και χωρίς προϋποθέσεις. Όλοι με όλους και όλοι μαζί!
  • Δια της υπογραφής μας τασόμεθα επί πλέον ενάντια σε κάθε μορφή ελιτισμού και νεποτισμού που θα ήθελε αυτού του κειμένου να έπονται ή να προηγούνται «βαριά» ονόματα και «μεγάλες» υπογραφές «προσωπικοτήτων» ως είθισται σε παρόμοιες ανάλογες περιπτώσεις.
  • Το μεγαλύτερο Όνομα είναι το δικό σου. Το δικό μας. Το όνομα του Κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδας είναι που δίνει κύρος και υπόσταση στην προσπάθεια αυτή. Όλοι ίσοι. Ισότιμοι. Ισόκυροι.

Η υψηλότερη ιδιότητα είναι εκείνη του Έλληνα Πολίτη!  Βαρυτέρα πολύτιμη υπογραφή είναι η δική σου! Η δική μας υπογραφή!  Η υπογραφή του Έλληνα. Κάθε υπογραφή φέρει ακεραία την ευθύνη της. Ακολουθείται η αριθμητική σειρά που αναγράφεται στην ανοιχτή πλατφόρμα και ο καθείς μετέχει δια αυτής της σειράς.

Επικοινωνία:

greece.first@protonmail.com       &       greece.first.2021@gmail.com

ΕΔΩ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ  ΟΝΟΜΑ ΕΠΩΝΥΜΟ –

ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΣΟΥ ΣΤΟ FACE BOOK

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ – ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ *

Επικοινωνία :      greece.first@protonmail.com       &       greece.first.2021@gmail.com

  • Το κείμενο που μόλις διάβασες, ανέγνωσες και μελέτησες απευθύνεται κυρίως και πρωτίστως σε συνειδητοποιημένους Έλληνες / Ελληνίδες το Γένος με ιστορική εθνική συνείδηση και αναλλοίωτη την ιστορική μνήμη.
  • Απευθύνεται στις Ελληνίδες και τους Έλληνες  στις  ανά τον κόσμο Ελληνικές Κοινότητες.
  • Στις Ελληνίδες και τους Έλληνες από το Μητροπολιτικό Κέντρο. Την Ελλάδα. Την Πατρίδα μας!
  • Απευθύνεται σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα που αντιλαμβάνεται τους σύγχρονους ολοένα αυξανόμενους εντεινόμενους κινδύνους των παλαιών και νέων επιτευγμάτων της σύγχρονης  και πλήρως ελεγχόμενης από μια ολιγαρχική δυναστεία ανθρώπων και οικογενειών της «παγκοσμιοποίησης». Παγκοσμιοποιήση η οποία την περίοδο αυτή, της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης έδειξε απλώς την γκρίζα  σκιά όσων επιδιώκει σε παγκόσμιο επίπεδο…  Τον απόλυτο κυριαρχικό έλεγχο του Ανθρώπου, στοχεύοντας  σταδιακά και βάση συγκεκριμένου σχεδίου, στον πλήρη εκμηδενισμό του Αυτεξούσιου με την   τεχνηέντως διαρκώς επεκτεινόμενη κάκιστη (κακό) διαχείριση των πόρων της. Κακοδιαχείριση και αλόγιστη κατάχρηση  από την παγκόσμια ολιγαρχία μέσω  πολύ  γνωστών οικογενειών, που επιδιώκουν τον απόλυτο έλεγχο της ανθρωπότητας μέσω της οικονομίας και των εργαλείων της.
  • Και δια αυτών -των εργαλείων τράπεζες χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, funds, κτλ  – στοχεύουν στο απόλυτο και πλήρη έλεγχο του Ανθρώπου! Δια της ομογενοποίησης (μαζοποίησης) του με τελική  στόχευση  τον απόλυτο και πλήρη απόλυτο έλεγχο κάθε δραστηριότητας του (Ανθρώπου). Στοχεύουν σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής Του και σε κάθε επί μέρους  επίπεδο: Φύση. Περιβάλλον. Σπόροι. Κλιματική αλλαγή. Οικονομία. Νέα αχρήματη Οικονομία. Παραγωγή. Εμπόριο. Ναυτιλία. Τεχνολογία.  Πόλεμο των άστρων. Εξωπλανητικές και διαπλανητικές επενδύσεις και μετοικήσεις. Ψηφιακή  (Νέα) Εποχή.  (Τεχνητή) Νοημοσύνη. Γεννετική. Ευγονική. Υγεία. Ιατρική. Γεννήσεις. Νέος «μετά Άνθρωπος». Και εν τέλει αισθητή  Μείωση πληθυσμού. Απόλυτος  έλεγχος του «παλαιού» Ανθρώπου. Νέος «Μετά Άνθρωπος» Με μια παγκόσμια διακυβέρνηση. Ένα παγκόσμιο Στρατό.  Μια πανθρησκεία.  Ένα παγκόσμιο Υπέρ Κράτος. Χωρίς Έθνη. Χωρίς εθνική ταυτότητα. Χωρίς ήθη και χωρίς έθιμα. Χωρίς μνήμες.  Οι Λαοί όμως  και τα Έθνη αντιστέκονται. Με κάθε τρόπο. Σε όλα τα κράτη της γης.
  • Αυτό το κείμενο που μόλις διάβασες αποτελεί μια τέτοια συνειδητοποιημένη συλλογική και διασυλλογική εθνική έκφραση. Μια μορφή εθνικής αντίστασης. Μια μορφή νόμιμης πάλης.
  • Το κείμενο αυτό ως πλαίσιο Αρχών και Θέσεων αποτελεί ένα τέτοιο εθνικό δημόσιο κάλεσμα.
  • Ένα εθνικό  προσκλητήριο σε  κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα ως Πρόσωπο. Πρόσκληση.
  • Απευθύνεται: στις ανένταχτες και ανεξέλεγκτες κομματικά και ιδεολογικά ομάδες Ελλήνων που δρουν συλλογικά ή και Προσωπικά ( ατομικά ). Απευθύνεται στην ζώσα και δρώσα Κοινωνία των Πολιτών σε κάθε πτυχή και δραστηριότητα της.
  • Αυτή η διασυλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε από τους Έλληνες της Διασποράς και τα τελευταία χρόνια απλώθηκε σε όλη την Μητροπολιτική Ελλάδα. Σε κάθε σημείο. Σε κάθε χωριό.
  • Σε αυτή την προσπάθεια ανήκει -και πρέπει να ανήκει – ο κάθε Έλλην Πολίτης στο Γένος, ανεξαρτήτως ιδεολογικής επιλογής και το απέδειξαν όλα τα ελεύθερα και χωρίς εξαρτήσεις  κοινωνικά κινήματα που αναπτύχθηκαν τις τελευτές δεκαετίες ασχέτως αν στην συνέχεια, ως κατεδείχθη, από τα αδιάσειστα γεγονότα θέλησαν να ελέγχουν και ως ένα μεγάλο βαθμό το πέτυχαν τα κόμματα (εταιρίες) και δια αυτών κατέληξαν πάλι να ελέγχουν το δημόσιο βίο της Ελλάδος και της οικονομίας της οι γνωστές οικογένειες και τα ολιγαρχικά συμφέροντα που την λυμαίνονται 200 χρόνια τώρα υπό την βαριά σκιά αρχικά της Αγγλίας (και των σημερινών δορυφόρων της) επίσης των τότε εγγυητριών δυνάμεων Γαλλίας και Ρωσίας (Πρωτόκολλο του  Λονδίνου 1830) και  φυσικά της Γερμανίας .
  • Άνθρωποι απλοί, ανεξαρτήτως ιδιότητος εργάστηκαν ανύστακτα ωσάν μια Νέα Φιλική Εταιρία.  Με μια  βασική και ουσιαστική διαφορά: αυτή την φορά δεν χρειάστηκε καμία «αόρατη Αρχή» καθώς τα καθημερινά προβλήματα ειδικά μετά το αλυσοδέσιμο των μνημονίων των ετών 2010 -2020 αρκούσε για να συνενώσει τους Έλληνες γύρω από  προβλήματα και τις κοινές αγωνίες.
  • Τα τελευταία χρόνια με το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα», Χωρίς θόρυβο. Χωρίς τυμπανοκρουσίες,  στο οποίο είτε εκουσίως συνειδητά,  είτε ακούσια μετέχουν όλοι Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος, ανεξαρτήτως ιδεολογικής καταβολής  και κομματικής προέλευσης, έδρασε σιωπηρά. Αθόρυβα. Ανύστακτα. Απλοί Έλληνες στρατεύτηκαν, καθώς ένιωσαν προδομένοι και απογοητευμένοι από τις ίδιες τις κομματικές επιλογές τους επί σχεδόν μισό αιώνα.
  • Σήμερα πλέον τους ενώνουν οι ίδιες κοινές αγωνίες. Τα ίδια καυτά προβλήματα. Σε αυτούς τους Έλληνες απευθύνεται αυτή η προσπάθεια. Μια προσπάθεια που στοχεύει, όχι μόνο στην απλή ιστορική συνέχεια του Γένους και του Έθνους των Ελλήνων, αλλά και στην ουσιαστική πνευματική  Ανάταση και Κοινωνική  οικονομική  Ανάσταση και  Ανεξαρτησία  του Ελληνισμού.
  • Ελληνισμού ο οποίος παρά την απελευθέρωση του το 1821 από τον Οθωμανικό πολυετή ζυγό, εν τούτοις μετά την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος σχεδίαζε να ιδρύσει και να θεμελιώσει το «Ιερόν και απρόσβλητον» Ελληνικό κράτος.
  • Νέο Ελληνικό κράτος -έθνος με οδηγό όχι μόνον τους Ιερούς θρύλους και τις εθνικές   παραδόσεις, αλλά και τις αιώνιες υπέρ χιλιετείς πολιτισμικές και πολιτιστικές δράσεις του Ελληνισμού ως ιστορική  συνέχεια του και μέσα από την υπέρ 1000ετή Βυζαντινή Εθνικό θρησκευτική  παράδοση.  Αναβιώνοντας τον Ελληνικό Κόσμο σε όλο του το μεγαλείο και σε  όλες τις πτυχές  και τις εκφάνσεις στην καθημερινότητα της ζωής με κεντρικό πολιτικό και εθνικό γεωγραφικό  σχεδιασμό την Χάρτα του Ρήγα Φεραίου.  Ένα σχέδιο και ένα όραμα που ανακόπηκε με την δολοφονία του.
  • Ο Θεμελιωτής του Ελληνικού Κράτους Ιωάννης Καποδίστριας στόχευε στην θεσμική στέγαση και θωράκιση του Κράτους Έθνους την περίοδο που σε όλη την Ευρώπη ιδρύονταν τα νέα κράτη με μια απόλυτη και ουσιαστική διαφορά από την υπόλοιπη μετασχηματιζόμενη  Ευρώπη των κρατών και των Εθνών (νεότερων και παλαιότερων). Το Ελληνικό Έθνος προϋπήρχε αιώνες πριν και εγκολπώθηκε στην  υπέρ 1000χρονη Βυζαντινή Αυτοκρατορία. Και εν συνεχεία  μετουσιώθηκε και αναγεννήθηκε με τα προεπαναστατικά κινήματα και ολοκληρώθηκε ως ιστορική υπόσταση με την Εθνεγερσία του 1821. Έγινε κράτος έθνος υπό τον Ιωαν. Καποδίστρια
  • Ως πρωτοβουλία ανήκει στο Κίνημα πολιτών Πρώτα η Ελλάδα. Κίνημα, το οποίο έχει αποφασίσει πιστό στις επιταγές και το μεγάλο εθνικό όραμα να μην εξελιχθεί ποτέ σε κόμμα.
  • Αντιθέτως ανέλαβε την σχετική πρωτοβουλία για την ίδρυση και σύσταση ενός εθνικά ενιαίου πολιτικού σχηματισμού με συζήτηση εκ του μηδενός. Με μια ουσιαστική όμως παρακαταθήκη. Την ιδεολογική ταυτότητα.  Θέτοντας το πλαίσιο Αρχών και τις Θέσεις που θα πρέπει να διέπει αυτό τον  Εθνικά Ενιαίο Σύγχρονο Νέο Πολιτικό Φορέα.
  • Ένα Πολιτικό Φορέα και ένα Νέο Πολιτικό σχηματισμό που οφείλει και υποχρεούται να διαφέρει σε όλα από ότι έχει προϋπάρξει από το 1843 (με τα πρώτα κόμματα) έως σήμερα(2021)!
  • Οφείλει να διαφέρει. Και πρέπει να διαφέρει σε κάθε οργανωτική και λειτουργική πτυχή του: Στην οργάνωση. Στην δομή. Στην εσωτερική διάρθρωση του. Να μην είναι αρχηγικό. Αλλά διασυλλογική έκφραση. Να διεκδικεί και να  λαμβάνει το χρίσμα ο οποιοσδήποτε Έλλην Πολίτης προκρίνεται επαξίως έχοντας  το  Ελληνικό Γένος με την  Ελληνική Ιθαγένεια και την  νομίμως αποκτηθείσα Ελληνική υπηκοότητα.
  • ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΙΟ ΑΡΘΡΟ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ – ΩΣ – ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ   

  • Το  πολιτικό περιεχόμενο της παρούσας διακήρυξης  περιέχει Αρχές, Αξίες,  Θέσεις, Προτάσεις, και Ιδέες  που είναι αντίθετες με τα όσα προωθεί παγκοσμίως η Νέα Τάξη Πραγμάτων(Globalization) και ειδικότερα στην Ελλάδα  το εξαρτημένο  διεφθαρμένο  κομματικό εθνομηδενιστικό κατεστημένο εδώ και πολλές δεκαετίες. 

    Όποιος υποστηρίζει Αυτές τις ιδέες, αυτές τις Αξίες, Αυτές τις Πολιτικές Θέσεις, Αυτές τις Πολιτικές Προτάσεις και Λύσεις,   χαρακτηρίζεται ως «εχθρός» του «Δημοκρατικού τόξου», αντίπαλος της “Δημοκρατίας της προόδου και του εκσχυχρονισμού”.  Στοχοποιείται.  Διώκεται. Εκ διώκεται. Διασύρεται. Διαπομπεύεται.  Δολοφονείται Πολιτικά. Ηθικά. Κοινωνικά. Επαγγελματικά. Εξοντώνεται.

    Όσοι υπογράφουμε κάνουμε την μεγάλη ιστορική, πολιτική και κοινωνική Υπέρβαση. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας έναντι της ιστορίας. Μπαίνουμε Μπροστά.  Θέτουμε Εαυτούς εις την Υπηρεσία της Ελλάδος του Ελληνισμού  και του Ελληνικού Έθνους. Στρατεύουμε Εαυτούς και Αλλήλους που συμφωνούν. Υπογράφουμε.  Κάνουμε την δική μας προσωπική ρήξη με όλους και με όλα!

    Κηρύσουμε Ειρηνική αναίμακτη Επανάσταση! Όπλα μας το  Ήθος μας. Οι  Αρχές μας. Οι  ιδέες μας! Οι Λύσεις που προκρίνουμε.    Χωρίς εκπτώσεις. Χωρίς εξαρτήσεις. Χωρίς εκχωρήσεις. Χωρίς παραχωρήσεις.

    Ωστόσο  σε αυτή την μάχη και αυτόν τον πολυεπίπεδο αγώνα ουδείς περισσεύει. Κυρίως και Πρωτίστως όλοι εκείνοι  οι 100αδες 1000αδες που ενώ συμμφωνούν, Φύση,  Θέση και Πολιτική Ουσία  με αυτό το πολιτικό κείμενο,  όλοι  Εμείς, που συνυπογράφουμε  έχουμε χρέος Τιμής  να τους προστατέψουμε και να τους προτρέψουμε να μην Υπογράψουν. Να μείνουν στις επάλξεις του αγώνα αλλά να μην εκθέσουν εαυτούς. Τους χρειαζόμαστε εκεί που βρίσκονται. Στις θέσεις  τα αξιώματα και στα σημεία που υπηρετούν την Πατρίδα.   Ακέραιοι. Ηθικά. Πολιτικά. Κοινωνικά. Και από τις θέσεις τους αυτές, από οπου και αν υπηρετούν την Πατρίδα ας πράξουν το μέγιστον κατά το δέον γεννέσθαι.  Ποιοι είναι όλοι αυτοί; Όλοι Εσείς!

    Οι 100αδες 1000αδες Έλληνες Πολίτες, το Γένος και με  Ελληνική ιστορική μνήμη και Εθνική  Συνείδηση   που ενώ μεν  συμφωνούν με αυτές τις Αξίες, με Αυτές  τις Ιδέες και  με Αυτές τις  Πολιτικές Θέσεις και Αυτές  τις  πολύ συγκεκριμένες πολιτικές προτάσεις ,    εν τούτοις και ακριβώς  επειδή  ζουν και διαβιούν υπό ανελεύθερο αντιδημοκρατικό  καθεστώς και τελούν υπό  πλήρη οικονομική και κοινωνική  εξάρτηση καθώς  υπηρετούν σε ανώτερα κρατικά αξιώματα,   βρίσκονται σε ευαίσθητες θέσεις στον ευρύτερο κρατικό και δημόσιο τομέα, και 10αδες 1000αδες κατέχουν θέσεις σε νευραλγικά  πόστα στον ιδιωτικό τομέα  παροτρύνονται  να ΜΗΝ ΥΠΟΓΡΑΨΟΥΝ!  Αν μη τι άλλο να πράξουν κατά το δοκούν. Καθως διακυβεύονται προσωπικά επαγγελματικά και  άλλα συμφέροντα υπέρ άνω της προσωπικής Βουλήσεως και Θελήσεως τους ! Αρκεί η ψυχική , κοινωνική  και Πολιτική τους αποδοχή. Δεν  πρέπει και δεν χρειάζεται  να στοχοποιηθούν και άλλοι Έλληνες Πολίτες  από το ξενόφερτο (εγκα) κατεστημένο ανήθικο κομματικό καθεστώς και τα κατά τόπους  εργαλεία του. 

    Επομενώς, Όλοι   Εσείς που έχετε διαβάσει και ανήκετε σε όλο αυτό τον γενικό Ελληνικό πληθυσμό  και συμφωνείτε με  Αυτό  το πολύ συγκεκριμένο  προτεινόμενο  “Πλαίσιο Αρχών και Πολιτικών Θέσεων”  που συνθέτει την Πολιτική μας ταυτότητα ως Ορθόδοξη Ρωμιοσύνη και  εν γένει ως  Ελληνικός Κόσμος και απανταχού  Ελληνισμός,    αρκεί που  συμφωνείτε. Αρκεί που ενώνετε την Φωνή σας και καταθέτε την Ψυχή σας.  Στο άμεσο και εγγύς μέλλον  θα έχετε πάρα  πολλές ευκαιρίες να το εκδηλώσετε. Να το διατρανώσετε. Να αισθαθείτε δικαιώμένοι.   

    Προωθείστε όμως σε φίλους και γνωστούς. Διαδόστε το παντού! Στείλτε το σε όλους!

     

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This