Ανακοινώσεις:

ενάντια στην προσβολή της Τουρκίας και του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την ιεροσυλία εις βάρος του Ιστορικού Ιερού Καθεδρικού Ναού της Αγίας  Του Θεού Σοφίας 

Από το γραφείο Τύπου και

δημοσίων σχέσεων  εκδόθηκε η

ακόλουθη ανακοίνωση – κάλεσμα

Καλούνται και προσκαλούνται σε πανελλήνια συστράτευση συντονισμένης ειρηνικής διαμαρτυρίας   όλοι οι Έλληνες, ΜΑΖΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ, ΜΟΝΙΑΣΜΕΝΟΙ, Ψυχωμένοι   σε ένα μεγάλο Παλλαϊκό και ΠανΚοινωνικό εγερτήριο αφύπνισης ενάντια στην  προσβολή όσιων και ιερών που επιχειρεί η Τουρκία και το βαθύ επεκτατικό με Πανισλαμική και Παντουρκική διάσταση, κράτος που έχει στήσει ο Νεο-Οθωμανός Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

ΑΠΕΥΘΥΝΟΥΜΕ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ  ΚΑΙ ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ 

ΠΡΟΣ  ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος,  στην  πρώτη δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνεται ενάντια στην μετατροπή του ιστορικού Ιερού Καθεδρικού & Μητροπολιτικού Ναού της Ορθόδοξης  Χριστιανοσύνης  στην Κωνσταντινούπολη, της Αγίας Του Θεού  Σοφίας, σε Μουσουλμανικό Τζαμί.

Οφείλουμε αν μη τι άλλο, ως  συνειδητοποιημένοι Έλληνες το Γένος και με ζώσα την  ιστορική και  εθνική  συνείδηση αλλά  και  ως  συνειδητοποιημένοι Ορθόδοξοι, πέρα από ιδιότητες, διαφορές, κοινωνικές  τάξεις,  ιδεολογίες και άλλες αγκυλώσεις , να καταθέσουμε εμπράκτως  με ενότητα και εθνική ομοψυχία την σαφή και ξεκάθαρη κατηγορηματική  αντίδραση μας.

Καλούμαστε  να διατρανώσουμε ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ! για να εκφράσουμε με ειρηνικό τρόπο τα συναισθήματα μας  που προσβάλλονται  βάναυσα!

Καλείται  ο πρωτοπόρος σε Αγώνες και Θυσίες με Αίμα  Ανώτερος και Ανώτατος Ιερός Κλήρος.  Η Ποιμαίνουσα και Διοικούσα  Ιεραρχία μας από την μια άκρη της εθνικά ενιαίας Ελλάδος έως την άλλη. Οι Ιεράρχες των Παλαιών και των Νέων χωρών. Οι ιεράρχες της Λεβεντογέννας Εκκλησίας της  Κρήτης. Οι Ιεράρχες της μαρτυρικής Εκκλησίας της Κύπρου μας.    

Πρωτίστως όμως καλείται σε εθνική αφύπνιση η Παγκόσμια Ελληνική  ακαδημαϊκή κοινότητα. Η Ελληνική ζώσα και δρώσα  πανεπιστημιακή κοινότητα. Η πανεπιστημιακοί της Κύπρου μας. Οι Επιστήμονες  των Ελληνικών ανά τον κόσμο Κοινοτήτων!

Καλούνται όλοι οι πολιτικοί  Φορείς να δώσουν το παρόν.   Καλείται η Κοινωνία μέσα από  Συλλόγους.  Σωματεία. Οργανώσεις. Δήμους. Κοινότητες. Περιφέρειες. Συλλογικές οντότητες.  Δεξαμενές σκέψεων. Οργανισμούς  και επιστημονικά κέντρα.  Οφείλουμε όλοι μας να δώσουμε δυναμικό και ειρηνικό παρόν!

Καλούμαστε και προσκαλούμαστε  να εκφράσουμε τον βαθύ σεβασμό μας προς τα Άγια των Αγίων και εθνομαρτύρων του Γένους μας ενάντια στην προσβολή των οποίων επιχειρείται συστηματικά από τον Τουρκικό Ισλαμικό επεκτατισμό!

Καλούμαστε και προσκαλούμαστε να εκφράσουμε ζωηρά και με σεμνότητα ως αρμόζει στην Ιερότητα της, Του Ναού Αγίας του Θεού Σοφίας, που δεν σέβεται ο αναδυόμενος  νεο οθωμανικός  Τουρκικός  μεγαλοϊδεατισμός και επεκτατικός θρησκευτικός φανατισμός, προσβάλλοντας το  θρησκευτικό μας  συναίσθημα με την για ακόμα μια φορά  ιερή και κατάφωρη  βεβήλωση του Ιερού ναού της Αγίας Του Θεού Σοφίας.  

Καλούμεθα για ακόμα μια φορά να αντιδράσουμε σε αυτό το θρησκευτικό, πολιτιστικό  και διάπολιτισμικό έγκλημα που  επιχειρείται! Όλοι οι Έλληνες, το Γέννος και τη συνείδηση, μαζί να εκφράσουμε, με ενότητα, σθένος, τόλμη και θάρρος, ως δύναμη λαϊκής και κοινωνικής  αποτροπής την εθνική ομοψυχία (μας) εκφράζοντας  την σθεναρή αντίδραση του Λαού μας σε μια ακόμα πράξη βαρβαρότητας. 

Μη μένουμε απαθείς! Μη μένουμε αδιάφοροι!  Χθες η Κύπρος μας, σήμερα η Αγία Σοφιά αύριο, το Καστελόριζο, και νησιά ζωτικού ενδιαφέροντος με γεωπολιτική  και γεωοικονομική ισχή για την Ελλάδα,   μετά  εμείς και τα παιδιά των παιδιών μας σκλάβοι και ραγιάδες τους!

Βαρβαρότητα και χυδαιότητα ενάντια σε ένα ιστορικό θρησκευτικό και Αρχιτεκτονικό μνημείο, κομψοτέχνημα της  παγκόσμιας κληρονομιάς!

Αλλά και ως  Ορθόδοξοι Πιστοί  σε όλο τον κόσμο  που οφείλουμε  να  δώσουμε την ζωντανή μαρτυρία της ζώσας  Πίστεως μας σε χρόνους και καιρούς χαλαιπούς και συνάμα  τραγικά οδυνηρούς.

Η εκδήλωση οργανώνεται από σειρά φορέων, συλλογικοτήτων  και οργανώσεων υπό το κράτος της απολύτως  δικαιολογημένης έκφρασης της   λαϊκής και κοινωνικής ειλικρινώς  αυθόρμητης αγανάκτησης εκτιμώντας και συνεκτιμώντας ότι τώρα δεν είναι η ώρα των πρωτοκαθεδριών και του ΕΓΩ αλλά η ώρα των Ελλήνων! Η ώρα του Εμείς! (τα ονόματα των συμμετεχόντων θα ανακοινώνονται διαρκώς με δ.τ.)

Οργανώνεται ως έκφραση εκδήλωσης  συναισθημάτων ενάντια  στην κατάφωρη παραβίαση  κεκτημένων με αίμα και θυσίες , που οι δυο Λαοί, Ελλάδος και Τουρκίας, σε πολύ δύσκολες στιγμές, με  συμβολικές  έστω  ενέργειες  , όπως η απόφαση του νεόδμητου τότε Τουρκικού Κράτους υπό τον Μουσταφά Κεμάλ  επωνομαζόμενο και Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων)  να κατευνάσει την οργή του πολιτισμένου κόσμου από τα οδυνηρά και τραγικά γεγονότα εκείνης της μακράς και αιματηρής περιόδου αποδίδοντας,   στην ανθρωπότητα την Του Θεού Αγία Σοφία, που στην συνείδηση της Χριστιανοσύνης έχει καταγραφεί ως  Μέγα Ορθόδοξος Ιερός Ναός της Ρωμιοσύνης αλλά  και ως Ύψιστον Χριστιανικό  μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.  Με την βάρβαρη αλλά γεμάτος συμβολισμούς και ιερή σημειολογία αποκαθηλώνεται   η νεόδμητη, τότε, Τουρκική (δυτικού τύπου)  εκκοσμικευμένη Δημοκρατία που επιχειρούσε να στήσει ο  Μουσταφά Κεμάλ. Μια Δημοκρατία  που σήμερα και επισήμως αποκαθηλώνεται από τον μεγαλομανή ανιστόρητο και βλάσφημο ιερών και οσίων, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν.  Η Τουρκία που με την απόφαση αυτή, να μετατρέψει την αιματοβαμμένη Αγία Σοφία σε Μουσείο παγκόσμιας κληρονομιάς, τότε,  επιχειρούσε  να αμβλύνει τα ανεπούλωτα και  θλιβερά αποτελέσματα των αιματοχυσιών, σφαγών και διωγμών εις βάρος των Ελλήνων της Σμύρνης και του Ποντιακού Ελληνισμού.   Αυτή την κατάκτηση των δυο λαών, Ελλάδος και Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ και Ελευθερίου Βενιζέλου, έρχεται  σήμερα να γκρεμίσει με μίσος ο ακραίος τουρκικός φονταμεταλισμός του βαθέως Τουρκικού επεκτατισμού!

Η συμβολική  διαμαρτυρία  στην οποία καλείται να λάβει μέρος κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας, κάθε Ορθόδοξος,   θέλουμε να αποτελεί :    

Μια ζωντανή αληθινή εκδήλωση αυθόρμητων συναισθημάτων οργής και αγανάκτησης ενάντια σε μια πράξη ακόμα  μεγαλύτερης έντασης και απαξίωσης  του Χριστιανικού κόσμου αλλά και  προσβολής και απαξίωσης του Δυτικού Πολιτισμού!

Ενός πολιτισμού, τον οποίο ο Τούρκος Πρόεδρος προκαλεί συστηματικά και επιδεικτικά με τις συνεχείς απειλές και ενέργειες του ενάντια της Ελλάδος και της Κύπρου και κατ’ επέκταση ενάντια στην Ευρωπαϊκή Οικογένεια της οποίας και τα λεφτά απομυζά  αν και μέλος της θέλει κάποτε να γίνει.

Το μήνυμα αυτής της εκδήλωσης που καλούμε όλους τους Έλληνες οι οποίοι  θέλουν να μετάσχουν, ειρηνικά εκφράζοντας το συναίσθημα των όπου Γης Ελλήνων και όπου Γης ορθοδόξων Χριστιανών οφείλει και πρέπει να είναι πολύ  καθαρό! Διαυγές !  Κρυστάλλινο!

Σαφέστατο και έχει πολλαπλούς  παραλήπτες!

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ:

Α) ως συμβολική και ουσιαστική, αλλά  ηχηρή  απάντηση στο ιμπεριαλιστικής νοοτροπίας  καθεστώς του νεοθωμανού  παντουρκιστή πανισλαμιστή  Τούρκου  Προέδρου  Ρετζέπ  Ταγίπ Ερντογάν, αποτελώντας και μια  σαφέστατη προειδοποίηση σε οποιαδήποτε  ενδεχόμενη  άλλη  παραπέρα προκλητική ενέργεια ή απειλή επιχειρηθεί ενάντια στα εθνικά και κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος και της Κύπρου. Οφείλουν οι φίλοι και γείτονες Τούρκοι, Λαός, με τον οποίο δεν έχουμε απολύτως τίποτα, αλλά και ηγεσία, η οποία υποδαυλίζει, απειλεί και συνεχώς προκαλεί τον Ελληνικό Κόσμο και εν γένει το Ορθόδοξο Λαό, να γνωρίζει ότι θα μας βρει όλους ενωμένους μπροστά του! Όλο τον Ελληνικό Λαό. Σύσσωμο το Ελληνικό Έθνος! Η Τουρκική ηγεσία έχει απέναντι της τον Ελληνικό Λαό! Και τις ισχυρές ένοπλες δυνάμεις του!  

Η εκδήλωση όμως αυτή απευθύνεται κυρίως και πρωτίστως  και προς το εσωτερικό της Ελλάδος και κάθε άλλον κακόβουλο  που υπό οποιαδήποτε ιδιότητα,  απεργάζεται κρυφά και ανόσια  σχέδια,  εν ονόματι του Ελληνικού Λαού, και ερήμην Αυτού του Λαού

Β) ως ουσιαστικό μήνυμα αποφασιστικότητας προς το εσωτερικό της Ελλάδος και την κρατούσα πολιτική και κυβερνητική διοίκηση της χώρας, προκειμένου να γνωρίζουν με σαφήνεια ότι ο Ελληνισμός, εντός και εκτός Συνόρων,  δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα! Δεν πρόκειται να αποδεχθεί τετελεσμένα προϊόντα μυστικής, θολής και σκοτεινής «διπλωματίας» σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί, έστω και  ικμάδας παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας.  Ο Ελληνισμός όπου Γης και δη ο Ελληνικός λαός εντός των τειχών θα αντισταθεί σε οποιαδήποτε προσπάθεια επιχειρηθεί, πόσο μάλλον αποτολμηθεί, εκχώρησης υπό οποιαδήποτε μορφή και υπό οποιοδήποτε διπλωματικό ή πολιτικό σχήμα εμφανισθεί   επί  ζητημάτων ζωτικής σημασίας εθνικών συμφερόντων για την Ελλάδα, την γεωπολιτική και γεωοικονομική της επιρροή στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια  και την λεκάνη της Μεσογείου.

Η εκδήλωση αυτή που καλείται σύσσωμος ο Ελληνικός Λαός απ’ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδος να μετέχει ενεργά και δυναμικά,  απευθύνεται όμως και  

Γ) Προς τους ταγούς και ηγέτες αλλά και τους γραφειοκράτες της  Ευρωπαϊκής ένωσης και στα θεσμικά όργανά τους, ώστε να γνωρίζει  ότι η ΕΕ οφείλει πέραν των ευχών, των διαπιστώσεων και της υψηλής αλλά αναποτελεσματικής ρητορικής έναντι της Τουρκικής Προκλητικότητας  να προστατεύει εμπράκτως, και στρατιωτικά αν χρειασθεί, τα  κεκτημένα με αίμα και θυσίες του Ελληνικού και Κυπριακού Λαού. Να προστατεύει με κάθε άμεσο και αποτελεσματικό τρόπο τα  ανεπτυγμένα ευαίσθητα ευρωπαϊκά  και  επί μέρους εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα, ζωτικής σημασίας με γεωπολιτικές προσλαμβάνουσες και  με γεωοικονομική ισχύ  συμφέροντα, κάθε χώρας μέλους της,  όπως  και τα σύνορα  κάθε κράτους -μέλους της, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος!

Η εκδήλωση μας αυτή όμως, που καλούνται ανεξαιρέτως όλοι οι Έλληνες με ζώσα και ζωηρή ιστορική εθνική συνείδηση, απευθύνεται και  

Δ) προς όλες τις μεγάλες δυνάμεις του κόσμου, που αποτελούσαν και θέλουν να εντάξουν τα κράτη τους  στους ιστορικούς παραδοσιακούς  συμμάχους της Ελλάδος, όπως η Ρωσία,  η Γαλλία, η Μεγάλη Βρετανία που συνυπέγραψαν και αναγνώρισαν τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους, αλλά και εξίσου ισχυρούς και μεταγενέστερους συμμάχους μας, όπως οι ΗΠΑ.

Απευθύνεται εξίσου όμως

Ε) σε  κάθε άλλη υπερδύναμη, του πολυπολικού μας κόσμου που έχει ζωτικά συμφέροντα στη ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων, της Μεσογείου, αλλά και της Νέας Μέσης Ανατολής και ευθέως αντιλαμβάνεται  ότι αν αφεθεί ανεξέλεγκτος ο Τουρκικός μεγαλοϊδεατισμός και  επεκτατικός Μουσουλμανικός Φανατισμός, τότε οι συνέπειες θα είναι ολέθριες για μεγάλο μέρος του Δυτικού κόσμου.     

Ο προγραμματισμός της  εκδήλωσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη ήδη εδώ και κάποια 24ωρα. Σε επόμενες  αναρτήσεις θα εκδοθούν   αναλυτικά σχετικές  ανακοινώσεις για τα πρόσωπα και τους φορείς που συμμετέχουν  στην μεγάλη προσπάθεια. Καθώς και για τους κεντρικούς ομιλητές αλλά και όσους θα απευθύνουν μικρούς χαιρετισμούς.

Στις σκέψεις των οργανωτών βρίσκεται και η καλλιτεχνική πτυχή με δρώμενα από την παράδοση μας

ΚΑΘΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΠΕΔΟ

Εκ του Γραφείου Τύπου & δημοσίων Σχέσεων

Για πληροφορίες επικοινωνείτε με  το greece.first.2021@gmail.com

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This