Ανακοινώσεις:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 30 ΙΟΥΛΙΟΥ 2020

Το κίνημα πολιτών : ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ  / FIRST GREECE, αναφορικά με την συμβολικού χαρακτήρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας,  για την μετατροπή του Ιερού Καθεδρικού και Αυτοκρατορικού Πατριαρχικού  Ναού της Του Θεού Αγίας  Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη,  ζωντανό μνημείο  Πανορθόδοξου και Χριστιανικού  χαρακτήρα, σε μουσουλμανικό τέμενος (Τζαμί), που έλαβε χώρα, στην Αθήνα επί της λεωφόρου Σταδίου, μπροστά από την Παλαιά Βουλή των Ελλήνων,  υπό την σκιά του   ανδριάντα του Αρχιστράτηγου της Νίκης επί της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας,  Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, την Παρασκευή 24 ιουλίου στις 7μ.μ.    απευθύνει θερμότατες ευχαριστίες :

  1. Τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.κ. Ιερώνυμο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα και απέστειλε εκπρόσωπο Του τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σεραπίων Μιχαλάκη(Β γραμματέα της Ιεράς Συνόδου) ο οποιος ανέγνωσε και σχετικό μήνυμα με σκέψεις Του στους συγκεντρωμένους
  2. Ειδικώς προς τον εντιμότατο κ. Γεώργιο Καραμπελιά και το κίνημα πολιτών ΑΡΔΗΝ ο οποίος αμέσως όταν και έλαβε την σχετική τηλεφωνική  κλήση την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020  ανέλαβε, ανιδιοτελώς  πρωτοβουλία και την όλη σχετική διοργάνωση εξ αρχής εως τέλους.
  3. Ευχαριστεί δε επίσης όλους του συντελεστές οι οποίοι επίσης προσήλθαν και ανταποκρίθηκαν στο ταπεινό αυτό  κάλεσμα και με σύντομες παρεμβάσεις τους οι : Κωνσταντίνος Μπόγδανος, Άγγελος Συρίγος, Σάββας Καλεντερίδης, Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος,  Αφροδίτη Μάνου και Γεώργιος Καραμπελιάς,  στιγμάτισαν την βλάσφημη και ανίερη βέβηλη πράξη κατά του μεγάλου και ιερού Ναού της Ορθοδοξίας της Της  Αγίας Του Θεού Σοφίας, στην Κωνσταντινουπολη.
  4. Ευχαριστεί δε, ακόμα όλους και όσους προσήλθαν είτε με την φυσική παρουσία τους  αψηφώντας προσωπικά  ζητήματα, επίσης την  ζέστη και άλλες εν γένει  δυσκολίες (covid19),  αλλά κυρίως οφείλει, ειδική μνεία και αναφορά  προς  όσους μετείχαν νοερώς και ψυχικά μέσω της μετοχής,  των  δεήσεων και προσευχών  τους,  κατά την διάρκεια της  ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου που τελέστηκε σε όλους τους Ορθόδοξους  Ιερούς Ναούς της Οικουμένης  αποδίδοντας έτσι   ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΜΑΖΙ,  ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΩΣ,  ΜΙΑ ΨΥΧΗ,  ΕΝΑ ΣΩΜΑ, ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ, ΕΝΑΣ ΝΟΥΣ , τον οφειλόμενο σεβασμό στο ζωντανό πάνσεπτο ιερό  μνημείο της Ορθοδοξίας  και της Χριστιανικής  Οικουμένης.
  5. Τέλος, ευχαριστεί ειδικώς όλα τα ανεξάρτητα ηλεκτρονικά και διαδικτυακά ΜΜΕ που και πρόβαλλαν και κάλυψαν, και μετέδωσαν live όλη την  εκδήλωση, όπως  το Live Media που αποκλειστικά  κάλυψε απευθείας από την πλατεία Κολοκοτρώνη  και έδωσε ήχο και εικόνα σε 10αδες άλλα διαδικτυακά ΜΜΕ   

Ειδικότερα όμως οφείλει θερμότατες ευχαριστίες  προς όσους  ευσυνείδητους απλούς ανώνυμους και επώνυμους  πολίτες  ανέλαβαν ανιδιοτελώς να ενισχύσουν και να στηρίξουν το κάλεσμα αυτό κάνοντας γνωστή την πρωτοβουλία αυτή  σε όλο τον κόσμο με 100αδες μαιλ που απέστειλαν πριν και μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης. Τους ευχαριστούμε.

ΣΧΕΤΙΚΗ,  ΕΠΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΟ ΤΕΜΕΝΟΣ,  ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This