Ανακοινώσεις:

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 31 Ιουλίου 2020

  1. ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ με το κάλεσμα, εθνικής αφύπνισης και κοινωνικής εγρήγορσης που απευθύναμε την  16ης Ιουλίου 2020,   { αλλά και με το μήνυμα μας προς τους Έλληνες του κόσμου που εξ ονόματος ημών και υμών απεύθυνε όντας εξουσιοδοτημένος  καθηγητής  Βασίλειος Κωνσταντινόπουλος την 21 Ιουλίου, 2020,  πάντα με πρόκριμα και βασική προτεραιότητα  την Εθνική και Κοινωνική Ενότητα και Καθολική  Ομοψυχία, } θέλησε συμβολικά και σημειολογικά με αυτή την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Θεόδωρου Κολοκοτρώνη την 24η Ιουλίου 2020 , να αποδοθεί  ο οφειλόμενος, όχι μόνον εκ της ιστορίας αλλά και εκ της Ψυχής του Γένους μας, Σεβασμός  με Τιμή στα Όσια και Ιερά της Πατρίδος μας.
  2. Με την συμβολική αυτή δράση και ενέργεια θελήσαμε οι Έλληνες Ορθόδοξοι να εκφράσουμε έστω και δια αυτής της ελάχιστης συμβολικής  παρουσίας μας πέριξ του ανδριάντα του Γέρου του Μωριά, Θεόδωρου Κολοκοτρώνη ειδικώς δε  προς  την Του Θεού Αγία Σοφία, χώρο  και τόπο ιερό, καθαγιασμένο από αίμα μαρτύρων και εθνομαρτύρων, που με βλάσφημο και ανίερο τρόπο, ακόμα και προς τα διδάγματα του Ισλάμ, σήμερα πάλι, 567 χρόνια μετά την μεγάλη και ανίερη και άγρια σφαγή( το 1453),  βλέπουμε να ποδοπατιέται και χρησιμοποιείται ως λάφυρο αιμοσταγούς σφαγής, για αλότριους λόγους,   ο πλέον ιερός και καθαγιασμένος   Τόπος Λατρείας του Ενός  και Μοναδικού  Τρισυπόστατου Ζώντος  Θεού.
  3. Ως Έλληνες και Ορθόδοξοι, θελήσαμε να καταγραφεί ιστορικά και τούτη την δεδομένη κρίσημη χρονική στιγμή, ότι εμείς, απόγονοι μαρτύρων και εθνομαρτύτων, ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ! ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ!
  4. ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ! Την θέση μας στην ιστορία με όποιο κόστος και αν  χρειαστεί !Με  όποιο τίμημα!
  5. Ως Έλληνες και Ορθόδοξοι, εξακολουθούμε  να αποτίουμε  τον ελάχιστον φόρο τιμής προς όσους σφαγιάσθηκαν από τα σπαθιά του μίσους (1204 κατά την πρώτη άλωση της Κ/Πόλης) και της Ισλαμικής Jihad ( το 1453) αλλά  και τις λοιπές άλλες μεγάλες  σφαγές, κάτα πάντων των χριστιανών,   όλων των παρελθόντων αιματοκυλισμένων  ετών όπως ειδικώς  και κατά την μικρασιατική κατραστροφή του 1922, όχι μόνον δεν λησμονούμε αλλά  αποδεικνύοντας προς όλους, ιδιαιτέρως δε τους «ταγούς»  και εταίρους (μας) της Δύσης,  και στέλνοντας σαφές, ζωηρό  και ξεκάθαρο μήνυμα  προς όλο τον πολιτισμένο κόσμο, Δύσης και Ανατολής, ότι,  έστω και μια Ζώσα και Δρώσα,  Ελληνική Ψυχή(!) με ζωντανή την  Ορθόδοξη βιωματική, από γενιά σε γενιά,  παράδοση της Ρωμιοσύνης και του Ελληνικού Κόσμου, να απομείνει στα ιερά τούτα και άγια χώματα! Θα αποδεικνύεται αιωνίως και περιτράνως ότι Ελληνισμός και Ορθοδοξια είναι έννοιες ταυτόσημες!
  6. Ως Λαϊκό και Κοινωνικό Κίνημα Πολιτών, που υπηρετεί την γνήσια και αυθεντική  Δημοκρατία και τα προσκήμενα και προσήκοντα  σε Αυτήν μεγάλα Ιδεώδη:  (ΑΛΗΘΙΝΗ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΔΑΦΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΠΑΙΔΕΙΑ,  ΙΣΟΤΗΤΤΑ, ΙΣΟΝΟΜΙΑ, ΙΣΟΠΟΛΙΤΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ), ΤΟ  ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ : ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ / FIRST GREECE / HELLAS FIRST,    με ευρύτατη λαϊκή και κοινωνική  απήχηση στην Ψυχή  του Έθνους μας,  που ως βασική μέριμνα, αποστολή και  στόχο έχει να αφυπνίζει και να συνενώνει  το Γένος των Ελλήνων Ορθοδόξων ,  να επαγρυπνά, καλώντας, μονίμως και διαρκώς,  σε εθνική και κοινωνική λαϊκή εγρήγορση με ομόψυχη  ενότητα, θα είμαστε εδώ με συνεχείς  αγώνες! Αφανώς όπως εδώ και χρόνια δρώντες ως γνήσιοι  συνεχιστές του έργου και της Ιερής Αποστολής καθώς και των ιδεωδών της Φιλικής Εταιρίας για ένα αληθινά ανεξάρτητο και εθνικά κυρίαρχο Ελληνικό Κράτος.  Όνειρο και ιδεώδες που  επί της ουσίας του παρέμεινε στις ψυχές των αδούλωτων Ελλήνων,   απραγματοποίητο  όνειρο!
  7. Δρώντας πλέον, μετά από χρόνια σιωπηλής δράσης, και εμφανώς μετά την δημοσιοποίηση της ιδεολογικής διακήρυξης μας την 22α Φεβρουαρίου 2020 ως εξ αρχής αναφέρονταν στον βασικό αρχικό σχεδιασμό και  οδικό χάρτη του κινήματος μας.
  8. Θα είμαστε ΕΔΩ, με μόνο μέγα και ιερό μοναδικό πρόσημο την Ελλάδα  ΠΑΡΩΝτες με παρόμοιες, και αντίστοιχες, εμφανείς και αφανείς, αν χρειασθεί και επιβληθεί από τις περιστάσεις και μυστικές δράσεις, με ανάληψη ανάλογων πρωτοβουλιών, ενώπιον Θεού και Ανθρώπων,   για να αποδεικνύεται και να υπενθυμίζεται προς, πάσα κατεύθυνση, και κάθε επιβουλέα πως  έστω και ένας Έλληνας (!) μόνον (!)  να παραμείνει όρθιος,  ζων και δρων, ως Έλλην Ορθόδοξος, το Ελληνικό Έθνος και ο Σύσσωμος ο ιστορικά διαχρονικός  Ελληνικός Κόσμος, ανά την Οικουμένη,  θα εξακολουθεί, ως Μέγας και Ιερός Φάρος  να φωτίζει την ανθρωπότητα! Να κυριαρχεί παγκοσμίως πνευματικά  δια του Πολιτισμού Του, δια  των Γραμμάτων Του, δια  των Τεχνών Του,  και  δια της Ζωηφόρου και Ζωοδόχου  Παιδείας Του!
  9. ΩΣ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ Θα είμαστε ΕΔΩ για να αποδεικνύεται, καταδυκνείεται αλλά και να υπενθυμίζεται πως   όσο έστω και ένας εξ υμών και ημών θα πεθαίνει αν χρειαστεί για τα ίδια ιδανικά όσια και ιερά, υπερασπιζόμενος, μέχρι τελευταίας ρανίδιος του αίματος του (μας),  την εθνική και εδαφική  κυριαρχία, τόσο ο Ελληνισμός και Ορθοδοξία, Έλληνες και Ρωμιοσύνη  θα   αναγεννώνται  πάντα εκ της στάχτης τους!
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This