Ανακοινώσεις:

ΑΠΡΙΛΙΟΣ  2021

Αναφορικά με το δημοσίευμα κεντρικό θέμα της εφημερίδας  ΕΣΤΙΑ της 24ης Μαρτίου 2021

Διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

 

 

 

  1. Το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα» δεν είναι κόμμα και δεν θα γίνει ή θα μετεξελιχθεί σε πολιτικό κόμμα.
  2. Θα παραμείνει κίνημα, ως έχει και ως λειτουργεί, αθόρυβα με όρους και προϋποθέσεις «Φιλικής Εταιρίας» όπως προηγουμένως, εδώ και πολλά έτη, Θα εξακολουθεί να δραστηριοποιείται το ίδιο ήπια και προσαρμοσμένο μέσα στους κόλπους της Ελληνικής Κοινωνίας εντός και εκτός συνόρων, όπως ακριβώς  ξεκίνησε αρχικά προ αρκετών ετών. Όπως ήθελαν και επιδιώκουν οι εμπνευστές του.  Χωρίς να επιδιώκει την προβολή Προσώπων. Επιθυμεί να εργάζεται ανύστακτα και αθόρυβα. Ήρεμα. Ήπια. Επ’ ωφελεία Ρωμιοσύνης. Επ οφελεία  Έθνους, Πατρίδος, Ορθοδοξίας. Επ’ ωφελεία του Γένους των Ελλήνων, ανεξαρτήτως θρησκευτικών ή άλλων προσωπικών πεποιθήσεων, αρκεί να διαθέτουν ιστορική μνήμη και ελληνική εθνική συνείδηση. Στοχεύει και επιδιώκει πάντα να συνεργάζεται και το έχει κάνει στο παρελθόν και θα το επαναλάβει και στο μέλλον. Άχρι καιρού.  Ανιδιοτελώς χωρίς να προσβλέπει σε κάτι. Για αυτό και δεν προβάλλει πρόσωπα και ούτε θα το κάνει. Δεν αναζητά ηγεσίες. Ως Ηγεσία θεωρεί εν δυνάμει τον Κάθε Έλληνα και την Κάθε Ελληνίδα. Αρκεί να πιστέψουμε στην δυνάμεις και τις δυνατότητες μας. Ως Έλληνες. Ως έθνος. Ως Γεωπολιτικό μέγεθος στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου όπως και στο Αιγαίο επίσης. Η Ελλάδα έχει Δύναμη και είναι τα ίδια τα Παιδιά της όπου Γης. 
  1. Το Κίνημα Πολιτών «Πρώτα η Ελλάδα», όπως ορθώς αναφέρεται στο δημοσίευμα της ΕΣΤΙΑΣ, την οποία και ευχαριστούμε για τον σεβασμό που επέδειξε σε πρόσωπα και σε ευαίσθητες  ισορροπίες, πράγματι, αν και ξεκίνησε όντως από τις ΗΠΑ, η έδρα του όμως βρίσκεται στην Ελλάδα, ήδη από  το 2009.
  2. Εν δυνάμει φυσική έδρα , Υπάρχει όπου υπάρχουν Έλληνες, ιδρυτικά  Μέλη, Φίλοι και Υποστηρικτές που  ενσυνειδήτως έχουν συνυπογράψει από τις 22 φεβρουαρίου 2020  το νέο προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο πολιτικής διακυβέρνησης της Ελλάδος.
  3. Το Κείμενο αυτό ευσύνοπτα περιλαμβάνει ολοκληρωμένες προτάσεις για το Ελληνικό Κράτος και την επανεκκίνησή του. Παρουσιάζει σύντομα και κατανοητά το νέο αμυντικό προτεινόμενο Δόγμα συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου. Την  την νέα -προτεινόμενη  διπλωματική υπεροχή της Ελλάδος και τις σχέσεις της με ιστορικά έθνη και ισχυρά, νέα και παλαιά κράτη. Περιγράφει  ευσύνοπτα την οικονομική ανεξαρτησία της και το νέο πολυδιάστατο -προτεινόμενο θεσμικό πλαίσιο με νέου και παλαιούς  θεσμούς που ατόνισαν ή καταργήθηκαν. Ένα νέο θεσμικό πλαίσιο για την επανεκκίνηση του Ελληνικού κράτους, όπως ακριβώς το οραματιζόταν ο Πρώτος Κυβερνήτης και θεμελιωτής του Νέου Ελληνικού κράτους  Ιωάννης Καποδίστριας. Ένα κράτος «Ιερόν και Απρόσβλητο». Με διπλωματική Υπεροχή. Εθνική Κυριαρχία. Οικονομική Ανεξαρτησία.   Ένα κράτος με κριτήριο το Πολιτικό Ήθος. Την Τόλμη, το Θάρρος, την Αλήθεια και την ιστορική εθνική συλλογική μνήμη  και την Ανδρεία, αλλά και κάθε άλλη φυσική Αρετή. Αρτές και ιδέες   που έχουν σφυρηλατηθεί μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας, καθώς και τους θησαυρούς  της  Παιδείας και του Ελληνικού ΠΟλιτισμού αλλά και τις  «πολιτικές οδηγίες»  που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοι μας από τον Αριστοτέλη, τον Πλάτωνα, τον Ισοκράτη, τον Ηρόδοτο, τον Θουκυδίδη, τον Ησίοδο έως τους Πατέρες της ζώσας και δρώσας Ορθοδοξίας.  Το προτεινόμενο νέο θεσμικό πλαίσιο βρίσκεται σε ανοιχτή διαβούλευση στην διεθνή πλατφόρμα του AVΑAZ* και σε άλλες πλατφόρμες στα ελληνικά και αγγλικά.   Πλατφόρμες που σταδιακά θα ανοίγουν και θα  δίδονται στην δημοσιότητα.  Το πλήρες και ολοκληρωμένο ιδεολογικό πλαίσιο, του Κινήματος Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα, το οποίο επειχειρεί να αναβαπτίζει, ανασυντάξει και ανασυνθέσει μέσα και από τις μεταξύ μας αντιθέσεις,  τον όπου Γης Ελληνικό Κόσμο. Εμβαπτίζοντας τον  σε Αξίες, Όσια και Ιερά, επανασυντάσσοντας – και ορθώνοντας  τείχη στον Εθνομηδενισμό και την  Παγκοσμιοποίηση – ένα Μεγάλο Ιδεολογικό και Αξιακό  όραμα για μια νέα μεγάλη Εθνική ιδέα,    θα δίδεται στην δημοσιότητα ως έχει προαναγγελεθεί στην επίσημη ιστοσελίδα τα έτη 2021 και 2022.
  1. Το κίνημα πολιτών πρώτα η Ελλάδα δεν έχει αναλάβει καμία απολύτως δέσμευση προς πολιτικά (κομματικά) πρόσωπα, στην Ελλάδα ή αλλού. ούτε και έχει δεσμευθεί προς οποινδήποτε και για ότι δήποτε. Και δεν θα το κάνει.  
  1. Δεν αρνείται ότι κατά την διάρκεια των διερευνητικών επαφών της προετοιμασίας και των συζητήσεων εν όψει της σύστασης του νέου εθνικά ενιαίου πολιτικού φορέα,  όλο το προηγούμενο διάστημα ήρθε σε επαφή και επικοινωνία με πρόσωπα που κατείχαν ανώτερα (ή και ανώτατα) πολιτικά αξιώματα, ωστόσο δεν  δεσμεύθηκε  για τίποτα απολύτως  και κατέστησε σαφή  προς κάθε κατεύθυνση την κόκκινη αδιαπέραστη γραμμή, ότι στις τάξεις του δεν μπορεί (και δεν πρέπει ) να ανήκουν Πρόσωπα του προηγούμενου (κομματικού ) συστήματος και το ίδιο θα επιδιωχθεί και για τον υπό σύσταση νέο πολιτικό φορέα. Τουλάχιστον για πρόσωπα που με την ψήφο τους δεσμεύτηκε η χώρα πολλαπλώς σε μια σειρά ζητήματα (οικονομικά, μνημόνια, αλλά και εθνικά Συμφωνία Πρεσπών και άλλες που γριζάρισαν το Αιγαίο κτλ ).Σκοπός των συναντήσεων και των επαφών ήταν να καταγραφεί η ανθρωπογεωγραφία.  Οι προθέσεις και οι διαθέσεις προσώπων και συλλογικοτήτων. Ομάδων και -μικρών- κοινωνικών κινημάτων. Τώρα όλα ξεκινούν εκ του μηδενός από εκείνους που θα προκριθούν και θα εξουσιοδοτηθούν, από ένα Σώμα ευρύτερο το οποίο απαρτίζουν Μέλη Φίλοι και Υποστηριχτές του κινήματος Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα, προκειμένου   να αναλάβουν να συστήσουν και να ιδρύσουν τον Νέο Εθνικά Εναιίο Πολιτικό Φορέα. με νέα πρόσωπα. Νέα δυναμική. Σε νέες γερές βάσεις. Χωρίς ιδεολογικούς παραγκωνισμούς. Χωρίς προσωπικούς διαγωνισμούς. Με νέο πολιτικό Ήθος. Με διαφορετικές προτεραιότητες και διαφορετική εσωτερική Δομή.     
  2. Λεπτομέρειες για το ιστορικό βάθος του κινήματος, την βαθιά διείσδυση του στην Ελλάδα και την Ελληνική -ανά τον κόσμο- Διασπορά, καθώς και το έμψυχο δυναμικό θα αναρτώνται εν καιρώ και σταδιακά στον επίσημο ιστοχώρο του, εντός του 2021 και του 2022. Ενώ ήδη ετοιμάζεται και σχετική έκδοση βιβλίου προς μελέτη και χρήση από τους ιστορικούς του μέλλοντος ως ανεξάρτητη πηγή και διασταύρωση γεγονότων που συγκλόνισαν την Ελλάδα ειδικώς μετά την μεταπολίτευση. Το Βιβλίο περιλαμβάνει και τα ανάλογα ντοκουμέντα. Χρονολόγιο γεγονότων και συναντήσεων.  Ντοκουμέντα συνυφασμένα και με πρόσωπα και γεγονοτα ειδικώς της τελευταίας 20ετιας.  
  3. Το αμέσως προσεχές διάστημα, ΤΟ «ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ» και αφού λάβει και στην Ελλάδα -και τυπικά- νόμιμη έκφραση, μετά από σχετικό επιτακτικό (ή και ενδεχομένως επιβεβλημένο) αίτημα 1000αδων φίλων και υποστηρικτών ΚΑΙ στην Ελλάδα, για αυτό και προχωρά στην ίδρυση και σύσταση νομικού προσώπου. Όλες οι λεπτομέρειες για τους στόχους, τους σκοπούς και την Αποστολή του, όπως αυτές περιγράφονται λεπτομερώς στο κατασταστικό του χάρτη, -που σύντομα-  θα αναρτηθεί και στην επίσημη ιστοσελίδα του κινήματος https://greece-first.grΤονίζεται ότι και εκ του καταστατικού  ορίζεται  σαφώς ότι δεν είναι και δεν θα μετεξελιχθεί ποτέ στο μέλλον σε πολιτικό κόμμα με την μορφή που τα γνωρίζουμε  ενώ με λεπτομερή σαφήνεια  προσδιορίζονται οι στόχοι, οι σκοποί και η ευρύτερη Αποστολή του.
  4. Τονίζεται, επίσης με έμφαση ότι ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ «ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ»: Απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες στην Ελλάδα και στους όπου Γης Έλληνες της Διασποράς και σε όλο το κοινωνικό φάσμα. Φιλοδοξεί να ενώνει. Να συνενώνει. Να δρα ανιδιοτελώς. Πέρα και πάνω από ιδέες και κόμματα. Να συνθέτει. Να ανασυνθέτει μέσα από κοινά βιώματα. Να δίδει την βαρύτητα εκείνη στον Κάθε Έλληνα και την  Ελληνίδα, καθώς πιστεύει ότι το κάθε Πρόσωπο αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος και παραγωγικής δυναμικής επ’ αγαθώ και επ’ ωφελεία του Κοινού Καλού. Προσδίδοντας προστιθέμενη Αξία όχι μόνο στο κίνημα με την συμμετοχή του δια της πολιτικής  και κοινωνικής δράσης του -όχι κομματικής ή ιδεολογικής, αλλά Πολιτικής κατά Πλάτωνα και Αριστοτέλη ενάντια στην Ιδιωτεία- με την προσωπική  αυτεξουσιότητα του.  Πρόσωπα και Πρόσωπο που πρέπει προηγουμένως να διαθέτει εγνωσμένο Ήθος που επισφραγίζεται με την έξωθεν καλή Μαρτυρία και την ανάλογη Κοινωνική – Λαϊκή αναγνώριση. Αναγνώριση για τους αγώνες και την συνολική προσωπική συνεισφορά του στο Κοινωνικό Σύνολο, καθώς και τη αταλάντευτη πορεία εκάστου Έλληνα /  Ελληνίδος. Πορεία που οφείλει να συνάδει με έργα και πράξεις και πρότερο  έντιμο και ηθικό βίο. Πορεία που δεν μπορεί να συνάδει με οποιασδήποτε μορφής διαφθορά. Κοινωνική. Ηθική. Πολιτική. Οικονομική ή άλου είδους διαφθορά. 
  5. Το Κίνημα Πολιτών Πρώτα η Ελλάδα επιδιώκει να αντλεί κοινωνικά βιώματα και εμπειρίες από τις οποίες να αναδεικνύει εκείνες τις Αρετές που προσδίδουν προστιθέμενη Αξία στο Πρόσωπο και δια Αυτού να υπερισχύει η υπεραξία του Προσώπου μέσα από την δημιουργική σύνθεση που ισχυροποιεί το διασυλλογικό Εμείς έναντι του προσωποπαγούς και φθοροποιού Εγώ. Εγώ που εν τέλει οδηγεί στην Διχόνοια.
  6. Επιχειρεί και στοχεύει στο να ενώνει, να συνενώνει και όχι να διχάζει τους Έλληνες για αυτό δεν μπορεί να μπει στην λογική σχηματισμού πολιτικού σχήματος (κόμματος).
  7. Ως κινηματικού χαρακτήρα πολιτικός και κοινωνικός φορέας που ίσαμε σήμερα επεδίωκε, αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και χωρίς αυτοπροβολή των Μελών, Φίλων και Υποστηρικτών  του, να συμβάλλει και να συνεισφέρει,  Έργω και Λόγω, πάντα  προέκρινε και προέτασσε τις συναινέσεις και τις συμπράξεις, και εν τέλει μέσα από την συνεργασία, να προκρίνει, να ενισχύει και να προτάσσει τις κοινές δράσεις,   επ‘ ωφελεία της Πατρίδος και του Έθνους, επομένως, μετά την σύγκληση των εσωτερικών οργάνων, τα προσεχή 24ωρα, έχει αποφασισθεί να υιοθετηθεί, εγκριθεί και ψηφισθεί στην ολομέλεια των Μελών α) ο «οδικός χάρτης» των προσεχών  δράσεων και ενεργειών και β) να εγκριθεί και υιοθετηθεί το «κάλεσμα πρόσκληση εθνικό προσκλητήριο προς απάντες τους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος» και γ) να εκλεγεί και εξουσιοδοτηθεί προς τούτο η «τριμελής επιτροπή»  που  θα αναλάβει να συντονίσει με ανοιχτές  δημοκρατικές διαδικασίες  και υπό καθεστώς διαφάνειας και πολιτικής  διαύγειας, από «μηδενική βάση»  την «ανοιχτή και δημόσια κοινωνική διαβούλευση» με τελικό στόχο την ίδρυση του εθνικά ενιαίου νέου  πολιτικού σχήματος. Και επ’ αυτού του ζητήματος  θα εκδοθεί  νέα σχετική  αναλυτική ανακοίνωση για τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής στο όλο υπό διαμόρφωση νέο πολιτικό εγχείρημα. 
  8. Το νέο πολιτικό εγχείρημα, για την σύσταση και ίδρυση ενός εθνικά ενιαίου πολιτικού σχηματισμού που θα συνενώνει και θα συνθέτει μέσα από τις αντιθέσεις και δύσκολο και ο δρόμος μακρύς. Δρόμος δύσβατος και με πολλά εμπόδια. Παγίδες. Το απαιτούν όμως  οι περιστάσεις. Το επιβάλλει όμως η ζοφερή περίοδος που διάγει το έθνος και η χώρα ολόκληρη, δεδομένου ότι όλοι οι Έλληνες ευρισκόμεθα  υπό καθεστώς ομηρίας, εγκλεισμού με πρόφαση την προστασία της δημόσιας Υγεία, όταν είναι προφανές ότι συν τοις άλλοις συμβιώνουμε  υπό καθεστώς  ιδιότυπης -οικονομικής- κατοχής με πολιτικές και υπουργικές πράξεις αλλά και καθημερινά περιστατικά πρωτοφανούς καταστολής. Καταστολή που ευθέως παραπέμπει σε  καθεστώς στρατιωτικού χαρακτήρα, και με τέτοια  μέτρα πρωτοφανή που καταργούν συνταγματικά δικαιώματα,  και αναστέλλουν προσωπικά και συλλογικά δικαιώματα. Αμφισβητούν ανθρώπινα δικαιώματα.  
  9. Σκοπός μας και επιδίωξη μας: Η σύνθεση μέσα από τις αντιθέσεις προβάλλει ως μονόδρομος. Η συνέναιση. Η Νηφαλιότητα.  Η υπέρβαση είναι η μεγάλη λεωφόρος, η οποία μας χωρά όλους. Πέρα και πάνω από πρόσωπα και ιδέες. Πέρα και πάνω από (κομματικά και πολιτικά) σχήματα, πέρα και πάνω από προσωπικές -θεμιτές και υγιείς κατά τ άλλα προσωπικές – φιλοδοξίες.
  10. Επομένως, οραματιζόμαζστε έναν νέο πολιτικό φορέα που και οργανωτικά, αλλά και ως νοοτροπία, αντίληψη στα μέλη του και στο εσωτερικό του, την οργάνωση την λειτουργία, την δομή του και την διασυλλογική ηγεσία του, δεν μπορεί και δεν πρέπει να μοιάζει σε τίποτα με όλα τα προηγούμενα πολιτικά σχήματα από το 1842 έως σήμερα, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που ήδη έχουν εξαγγελθεί προσφάτως, εφόσον ακολουθούν την παλαιά αντίληψη και αρρωστημένη παθογόνο νοοτροπία.(μια ομάδα χρήζει σωτήρα και αρχηγό ή αναλαμβάνουν ρόλο «σωτήρα» αυτόκλητοι κτλ)
  11. Προσβλέπουμε σε ένα συλλογικό πολιτικό υποκείμενο που θα δρα μέσα από ανοιχτές διαυγείς, κρυστάλλινες και αληθείς ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Ένα νέο πολιτικό φορέα που από την κοινωνική βάση θα αναδεικνύονται οι Άξιοι. Οι ικανοί. Οι έχοντες προσόντα και  κοινωνικό Ήθος. Και από αυτό το υγειές Σώμα (το Συνέδριο ) θα προκρίνονται οι καλύτεροι και θα αναλαμβάνει ο Άριστος. Με το χρήσμα που λαμβάνει με προκριματική διαδικασία. Ανοιχτή. Καθαρή. Με ισότητα. Ο ένας με τον άλλο.   Με  όρους και προϋποθέσεις αξιοκρατίας. (υπάρχει σχετική συγκεκριμένη πρόταση που θα κατατεθεί)    
  12. Μακάρι να υλοποιηθεί και πρόταγμά του να είναι Πρώτα και μόνον η Ελλάδα. Το ευχόμαστε. Το επιδιώκουμε. Καλούμε και προσκαλούμε να (συν) εργαστούμε όλοι μας Ένας προς Ένας, ο κάθε Έλληνας, Μία προς μια η κάθε Ελληνίδα. Που θέλει μιαν άλλη Ελλάδα. Μια νέα πολιτική νοοτροπία. Μια διαφορετική αντίληψη με πολιτικό Ήθος. Τόλμη. Θάρρος. Αποφασιστικότητα. Ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες. Μια επιλογή έχουμε! Να πετύχει το εγχείρημα. Για τα Παιδιά μας. Για τις επόμενες γενιές των Ελλήνων. 
  13. Οραματιζόμαστε ένα νέο πολιτικό σχήμα πέρα και πάνω ιδεολογίες. Πέρα και πάνω από προσωπικά και ιδιοτέλειες.  Πέρα από διαχωρισμούς που διχάζουν. Ένα νέο πολιτικό φορέα, όπου ο ηγέτης θα λαμβάβει το τελικό χρίσμα ως Άξιος μεταξύ επίσης Αξίων και θα επιλέγεται μέσα από τους καλύτερους και εκ των καλυτέρων, για να προκριθεί -κάθε φορά-  ο Άριστος/ η Άριστη,  που  οδηγεί τον πολιτικό φορέα στην (κάθε εθνική ) Εκλογική διαδικασία.
  14. Προσβλέπουμε σε ένα νέο πολιτικό φορέα που θα εκφράζει ένα νέο πολιτικό όραμα. Μια νέα μεγάλη εθνική ιδέα που δεν θα απαξιώνει την ιστορία μας ως έθνος και δεν θα απαλλοτριώνει και αποδομεί ιερούς θεσμούς του Γένους. Και της Ρωμιοσύνης. Αξίες και ιδέες όπως το Έθνος. Η Παιδεία. Η Οικογένεια. Η Πατρίδα. Η Ορθοδοξία. Η Εκκλησία. Η ζώσα και δρώσα Κοινωνία των Πολιτών. Η συμμετοχή στις πολιτικές διαδκασίες με ανοιτές δημοκρατικές διαδικασίες. Με δημαοκρατία στην πράξη και χρήση της τεχολογίας για δημοψηφίσματα. Σεβασμό  στην Σημαία και τα εθνικά μας σύμβολα. Αληθινή Δημοκρατία. Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη. Η ισότητα. Η ισηγορία και η ισοπολιτεία.  Η προώθηση των άξιων. Η ανάδειξη των αρίστων. Όλα αυτά ως έννοιες  δεν είναι απλές όμορφες  λέξεις αλλά εμπεριέχουν πολιτική Ουσία. Πράξεις. Νομοθετικό έργο.  Ένα νέο πολιτικό σχηματιμσό που θα προκρίνει με κριτήριο το Πολιτικό και Κοινωνικό ΗΘΟΣ. Λέξη και έννοια εντελώς “χαμένη” και “εξορισμένη” έξω από την δημόσια σφαίρα. την Παιδεία  και  κυρίως εκτός επιρροής  στο κοινωνικό και πολιτικό (κομματικό) γίγνεσθαι.          
  15. Αναμένουμε και επιδιώκουμε ένα νέο πολιτικό σχηματισμό ανοιχτό στην Νεολαία. Τους φοιτητές. Τους σπουδαστές. Την εργαζόμενη (άνεργη) Νεολαία μας. Ανοιχτό σε όλους τους Έλληνες, και τις Ελληνίδες  και όχι -ενα πολιτικό σχήμα μόνον – για τους φίλους, τους κολλητούς, τις παρέες και τις φατρίες.  Τις ομάδες τους ημέτερους και τα συμφέροντα. Πολύ περισσότερο, ονειρευόμαστε και ελπίζουμε σε ένα νέο πολιτικό  εθνικά ενιαίο Πολιτικό Σχήμα  με νοοτροπία και πρακτικές που θα βάζουν φραγμό υψώνοτας τείχη  σε λογικές και πρακτικές  φραξιονισμού, οπορτουνισμού και πολιτικού αριβισμού   όπως καταγράφει η ιστορία όλων των ελληνικών κομμάτων. Ουτοπικό; Όχι! Απολύτως κατορθωτό. Εφαρμόσιμο.  Με αλληλοπεριχωρίσεις. Με συνεναίσεις. Με συνεργασίες. Σήμερα εκείνα που ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που εως χθες δίχαζαν. Αρκεί να παραμεριστούν τα προσωπικά,  μίση και τα ιδιοτελή προσωποπαγή πάθη που επιδαψιλεύουν και τέρπουν τα ποικίλα  (οικονομικά και άλλα ) συμφέροντα…
  16. Οραματιζόμαστε και προσβλέπουμε σε ένα νέο πολιτικό φορέα με νέα κοινωνική και διαφορετική κοινωνική αντίληψη με νέα και ανανεωμένη εμβαπτισμένη σε ήθη και αξίες εμποτισμένη και διαποτισμένη στο ΉΘΟΣ και τις πολιτικές Αρετές του Γένους και της Ρωμιοσύνης  μας.
  17. Έαν νέο πολιτικό φορέα με μια νέα πολιτική αντίληψη που βρίσκεται ενάντια στην ιδιωτεία. Με πολιτικό Ήθος. Με οδηγό την Αλήθεια που τεκμηριώνεται μέσα από ιστορικά και κοινωνικά γεγονότα. Με οδηγό και φάρο φωτεινό την ιστορική και κοινωνική μνήμη.  
  18. Ένα νέο πολιτικό φορέα με μπροστάρη την νεολαία και την ανοιχτή κοινωνία των Πολιτών. Με συμμετοχή. Δράσεις. Πρωτοβουλίες. Υγιή ακτιβισμό. Ανοιχτότητα. 
  19. Ένα τέτοιο νέο πολιτικό εγχείρημα οφείλει να διασφαλίζει την ενότητα  επ’ ωφελεία Πατρίδος και Έθνους. Ψυχική ομόνοια.  Σύμπνοια. Η συνεργασία μεταξύ των πολλών που τους ενώνουν τα ίδια κοινά προβλήματα αλλά και τα μεγάλα  ιδεώδη της Πατρίδος μας  αφενός, και  αφετέρου τα μεγάλα χρόνια και εμφανώς -φαινομενικά-  δυσεπίλυτα από το πελατειακό κράτος των Αθηνών και των βολεμένων.  Προβλήματα της καθημερινότητας όλων των Ελλήνων. Όλα να τίθενται   πάντα στο μέτρο του πολιτικά εφικτού. Διασφαλίζοντας τα πολιτικά και κοινωνικά εχέγγυα που προάγουν και ενισχύουν αλλά και προτρέπουν στην πράξη στην ενεργό δράση. Στην  ουσιαστική συμμετοχή στα κοινά της κοινωνίας των πολιτών. Ένα πολιτικό Φορέα και ένα Νέο πολιτικό σχήμα που  προτάσσει από συνειδητή επιλογή την  διαφάνεια έναντι της διαφθοράς. Ένα πολιτικό σχήμα που κάνει πράξη  την ουσιαστική εμπράγματη  καθετοποιημένη Δημοκρατία. Τη Δημοκρατία που ξεκινά από την γειτονιά την ενορία την οικογένεια. Δημοκρατία    από κάτω προς τα άνω.  Που εμπεδώνει  την ισότητα. Την ισοπολιτεία. Την ισηγορία.  Σήμερα  είναι αυτά που αποζητά ο Ελληνας. Μα πάνω από  λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας του.
  20. Ένα νέο πολιτικό σχήμα που θα θέσει σε μεγάλη κοινωνική διαβούλευση και μια νέα πολιτική ατζέντα για ένα εντελώς νέο σύστημα  πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης.  Ένα νέο πολιτικό σύστημα που όλα θα τεθούν εξ αρχής. Σε νέες βάσεις. Νέα γερά θεμέλια. Με σαφή διαχωριστική κόκκινη γραμμή την Ηθική Κοινωνική και Πολιτική διαφθορά. Ένα νέο κράτος που μπορεί και οφείλει να επιδιώκει αλλά και να παλεύει μέσα από νέους ικανούς και ισχυρούς θεσμούς, προκειμένου να ξεπεράσει παθογένειες του παρελθόντος των 200 ετών για να οικοδομήσει ένα ΝΕΟ ισχυρό κράτος που θα υπηρετεί τον Πολίτη.  Ένα κράτος, του οποίου οι  ταγοί και οι εκπρόσωποι του οφείλουν να  καλλιεργούν, με το παράδειγμα αλλά και μέσα από την Ελληνική Παιδεία τον Πολιτισμό και τις τέχνες όλες εκείνες  τις Αρετές που εν τέλει δεν καλλιεργούν μόνο προσωπικά αλλά και διασυλλογικά προτάσσουν έναντι του Εθνικού Συμφέροντος  το Πολιτικό ΗΘΟΣ. Το θάρρος. Την τόλμη.  Διαφυλάσσοντας έτσι θεσμούς όσια και ιερά του Γένους και του Έθνους μας.  Χωρίς την πατριδοκαπηλεία. Χωρίς τον ευτελισμό της Ορθόδοξης  Πίστης και του κάθε άλλου  θρησκευτικού φαινομένου που προάγει και συνθέτει.  
  21. Πρόκειται για ένα διαρκή συνεχή και αέναο αγώνα προκειμένιυ να οικοδομηθεί Ένα νέο ισχυρό και αξιοπρεπές κράτος που υπηρετεί τον Πολίτη. Ένα κράτος που οφείλει και υποχρεούται, εξ ονόματος όλων των Ελλήνων εντός και εκτός Ελλάδος, να διαφαλίζει την εθνική κυριαρχία. Την οικονομική ανεξαρτησία. Το αίσθημα ασφάλειας. Εντός και εκτός συνόρων.
  22. Ένα νέο κράτος που υποχρεούται να επιδιώκει την διπλωματική υπεροχή της Ελλάδος. Ένα κράτος που να γεμίζει τους πολίτες του υπερηφάνια και αξιοπρέπεια.
  23. Ένα νέο πολιτικό φορέα και ένα πολιτικό σχηματισμό με βαθιά διείσδυση στην κοινωνία που πρωτίστως όσοι των συναποτελούν και συνδιαμορφώνουν, οφείλουν να αποτελούν παράδειγμα προς την Κοινωνία των Πολιτών, την οποία επιζητεί να συνδιαμορφώσει με ήθος και να επαναθεμελιώσει πάνω σε γερά και νέα θεσμικά θεμέλια.
  24. Αν μπορούσε αυτό το νέο μεγάλο πολιτικό και ιδεολογικό όραμα να επιτευχθεί χωρίς την δημιουργία κομμάτων, που διχάζουν και διαχωρίζουν, θα ήταν το ευκταίο. Δεν γίνεται όμως!!! Γι’ αυτόν τον λόγο και πειθαρχώντας στους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας επιλέξαμε αυτή την καθόλα νόμιμη οδό. Αυτήν της ίδρυσης και σύστασης ΕΝΟΣ ΕΘΝΙΚΑ ΝΕΟΥ ΕΝΙΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΧΗΜΑΤΟΣ ανανεωμένου, διάφορου και εντελώς ξένου απόμακρου από παλαιές εσωτερικές και οργανωτικές  νοοτροπίες και αντιλήψεις.
  25. Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους. Προσδοκούμε διαδικασίες ανοιχτές με κρυστάλλινη διαύγεια, και απόλυτη διαφάνεια. Με αλληλοσεβασμό και αλληλοπεριχώριση. Εδώ θα είμαστε, στηρίζοντας, συνεισφέροντας, συμβάλλοντας κατά το μέτρο του δυνατού. Καλή επιτυχία στην μεγάλη κοινή εθνική προσπάθεια για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Για Τον όπου Γης Ελληνισμό και  Μια Ελλάδα  που θα ανταποκριθεί στις προκλήσεις και τις ανάγκες και αυτής της  Χιλιετίας. Για μια Ελλάδα των Ελλήνων  άχρι καιρού…      

  

ΕΚ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

*{σχετικά με την επιλογή της πλατφόρμας Avaaz} τους αντιπάλους σου τους αντιμετωπίζεις με τα δικά τους όπλα
Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This