Ανακοινώσεις:

ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Την απόφαση εάν ο πολίτης δέχεται να διενεργηθεί στον ίδιο και στα παιδιά του ιατρική πράξη (δηλαδή τέστ, εμβόλιο κλπ), θα την πάρει ο κάθε πολίτης μόνος του.

Εάν εσείς, ο πολίτης, έχετε πάρει ήδη την απόφαση ότι δεν επιθυμείτε να διενεργηθεί σε εσάς και τα παιδιά σας ιατρική πράξη, τότε τα παρακάτω ίσως σας ενδιαφέρουν.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε την απόφαση εάν θέλετε ή δεν θέλετε να πολεμήσετε με νομικά μέσα, να συγκρουσθείτε νομικά με δημοσίους υπαλλήλους, δημοσίους λειτουργούς (συμπεριλαμβανομένων δικαστών και εισαγγελέων), με τον εργοδότη σας κλπ.

Στην συνέχεια πρέπει να συμβουλευτείτε δικηγόρο της εμπιστοσύνης σας. Μην βασίζεστε σε έγγραφα που έχουν συνταχθεί για άλλες περιπτώσεις και όχι ειδικά για την δική σας. Οι «φασόν» δικηγορικές ενέργειες οδηγούν σε λάθη.

Μία ιατρική πράξη δεν επιτρέπεται να είναι υποχρεωτική. Είναι αντισυνταγματικό, άρα παράνομο να είναι υποχρεωτική. Μπορεί να καταστεί υποχρεωτική, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, οι οποίες δεν πληρούνται στην Ελλάδα σήμερα σχετικά με τον κορωνοϊό.

Το να σας αναγκάσουν να υποστείτε ιατρική πράξη, σημαίνει ότι καθιστούν την ιατρική πράξη υποχρεωτική, πράγμα που είναι παράνομο. Δηλαδή, το να σας δηλώσει κάποιος, ότι εάν δεν συναινέσετε να υποστείτε ιατρική πράξη, θα σας επιβληθούν κυρώσεις (π.χ. το παιδί σας δεν θα μπορέσει να παρακολουθήσει μαθήματα και θα πάρει απουσίες, ή εσείς θα υποστείτε περικοπή μισθού κλπ), αυτός ο «κάποιος» παρανομεί, διαπράττει παράνομη πράξη, η οποία τιμωρείται.

Η πράξη αυτή δεν χάνει τον παράνομο χαρακτήρα της, επειδή ο «κάποιος» που παρανόμησε θα ισχυριστεί ότι δεν ήξερε τα περί αντισυνταγματικότητας (και αυτό διότι άγνοια του νόμου δεν συγχωρείται), ή ότι υπήρξε θύμα νομικής πλάνης, ή ότι εκτελεί εντολές (και αυτό διότι αν η διαταγή είναι προδήλως αντισυνταγματική ή παράνομη, ο υπάλληλος οφείλει να μην την εκτελέσει και να το αναφέρει χωρίς αναβολή).

Αυτόν τον «κάποιον» έχετε το δικαίωμα να τον μηνύσετε, διότι παράνομα σας εμποδίζει να ασκήσετε κάποιο νόμιμο δικαίωμά σας (π.χ. το δικαίωμα του μαθητή στην εκπαίδευση, ή το δικαίωμα του εργαζομένου στην εργασία).

Αφού μηνύσετε τον «κάποιον», έχετε το δικαίωμα να ζητήσετε να ληφθούν ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του και την έκδοση προσωρινής διαταγής, για να μην σας ξανα-εμποδίσει να ασκήσετε το δικαίωμά σας (σημειωτέον ότι κάθε προσωρινή δικαστική προστασία, έχει το μειονέκτημα ότι στηρίζεται στην πιθανολόγηση και όχι στην απόδειξη, βλέπετε παρακάτω). Και στην συνέχεια έχετε το επιπλέον δικαίωμα  να του ζητήσετε με αγωγή να αποκαταστήσει κάθε ζημία που έχετε υποστεί από την παράνομη πράξη του.

Θεωρώ προτιμητέα την διαδικασία ενώπιον των ποινικών δικαστηρίων, και σε συνδυασμό με αυτήν και την διαδικασία ενώπιον των αστικών δικαστηρίων, για να συμμορφωθούν οι υπάλληλοι και να μην παρανομούν, εκτελώντας παράνομες εντολές των υπηρεσιακών και πολιτικών προϊσταμένων τους.

Δεν συνιστώ την διαδικασία ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων, διότι καθυστερεί πάρα πολύ (ίσως μερικά χρόνια). Η προσωρινή δικαστική προστασία που παρέχεται από τα διοικητικά δικαστήρια (αίτηση αναστολής εκτέλεσης και προσωρινής αναστολής εκτέλεσης), όπως και κάθε προσωρινή δικαστική προστασία, στηρίζεται στην πιθανολόγηση και όχι στην απόδειξη. Άρα, ο δικαστής δεν δεσμεύεται από τα αποδεικτικά στοιχεία και, κατά συνέπειαν, έχει μεγαλύτερη ελευθερία να πάρει απόφαση που δεν έρχεται σε σύγκρουση με τις επιλογές της εκτελεστικής εξουσίας (κυβέρνησης).

Συνιστώ ο αδικηθείς να στρέφεται κατά του υπαλλήλου που τον αδίκησε, και όχι κατά του Ελληνικού Δημοσίου και για τον εξής λόγο: Διότι πρέπει να τεθεί φραγμός στην πρακτική του να παραβαίνει το νόμο τον νόμο δημόσιος υπάλληλος, λόγω της παράβασης αυτής του υπαλλήλου να υπόκειται σε ζημία ο φορολογούμενος πολίτης, και ο ζημιωθείς φορολογούμενος πολίτης να αποζημιώνεται από το Ελληνικό Δημόσιο, δηλαδή από τον φορολογούμενο πολίτη, δηλαδή από τον εαυτό του (!!!!!!) και όχι από τον ζημιώσαντα δημόσιο υπάλληλο, και έτσι ο ζημιώσας δημόσιος υπάλληλος να είναι στο απυρόβλητο!!!!!!!!!!!!!!!

Φλώρινα 5-5-2021

Παύλος Χρ. Αλτίνης,

Δικηγόρος

ΠΑΥΛΟΣ ΧΡ. ΑΛΤΙΝΗΣ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ, ΙΚΑΡΟΥ 1, 53100 ΦΛΩΡΙΝΑ,

THΛ. 23850 44620, KIN. THΛ. 6936 777057, EMAIL: paltinis@otenet.gr

  1. P. ALTINIS B.Sc., BA, MA, LAWYER, 1, IKAROU ST., GR-53100 FLORINA, GREECE,

TEL. 0030 23850 44620, MOBILE TEL. 0030 6936 777057, E-MAIL: paltinis@otenet.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This