Ανακοινώσεις:

ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ Του Τύπου που κάλυψε και μετέδωσε live την συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην Ελλάδα – Αθήνα μπροστά  στον Ανδριάντα του  Θεόδωρου Κολοκοτρώνη

την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020 .

Η αλληλεπίδραση και η απήχηση στο διαδίκτυο  συνοπτική σταχυολόγηση της παρουσίασης στα ΜΜΕ

  • 16 Ιουλίου 2020

Παρασκευή 24 Ιουλίου Μεγάλο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο -διαδήλωση στο Σύνταγμα στις 8.μμ.

https://greece-first.gr/2020/07/16/παρασκευή-24-ιουλίου-μεγάλο-παλλαϊκό-συ/

Ανοιχτή πρόσκληση κάλεσμα προς ολόκληρο τον ελληνικό λαό και τους απανταχού Έλληνες!

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου στις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος,  στην  πρώτη δημόσια συγκέντρωση διαμαρτυρίας που συνδιοργανώνεται ενάντια στην μετατροπή του ιστορικού Ιερού Καθεδρικού & Μητροπολιτικού Ναού της Ορθόδοξης  Χριστιανοσύνης  στην Κωνσταντινούπολη, της Αγίας Του Θεού  Σοφίας, σε Μουσουλμανικό Τζαμί.

Αγία Σοφία: Κάλεσμα σε διαδήλωση στην Αθήνα την ημέρα της προσευχής

https://sputniknews.gr/ellada/202007167837956-agia-sofia-kalesma-se-diadilosi-stin-athina-animera-tis-metatropis-tou-mnimeiou-se-temenos/?fbclid=IwAR0Sc6KLFyKxuOMPVHpW6Had_q6Ewe03NMuDOQcd30P5S5u53e-BafxMN0k

Στις 24 Ιουλίου, ημέρα της επίσημης μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος, ακτιβιστές προετοιμάζουν στην Αθήνα συγκεντρώσεις όπως δήλωσε στο Sputnik ένας από τους διοργανωτές.

Αρκετές οργανώσεις έχουν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν στις 24 Ιουλίου σε συγκεντρώσεις ανήμερα της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό τέμενος. Η πρόταση ξεκίνησε αρχικά από το κίνημα «Πρώτα η Ελλάδα». Οι οργανωτές θεωρούν τη μετατροπή της πρώην εκκλησίας από μουσείο σε τζαμί ως μία απαράδεκτη κίνηση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης.

 

  • 17 Ιουλίου 2020

Συγκεντρωση διαμαρτυριας για την μετατροπη της Αγιας Σοφιας σε τζαμι

https://www.e-magazino.gr/συγκεντρωση-διαμαρτυριας-για-την-μετ/

Πατριωτικες οργανωσεις προετοιμαζουν στην Αθηνα συγκεντρωσεις στις 24 Ιουλιου, ημερα δηλαδη που η Αγια Σοφια θα μετατραπει επισημα απο την Τουρκια σε ισλαμικο τεμενος. Η προταση ξεκινησε αρχικα απο το κινημα «Πρωτα η Ελλαδα».

Οι οργανωτες θεωρουν τη μετατροπη της πρωην εκκλησιας απο μουσειο σε τζαμι ως μια απαραδεκτη κινηση απο πλευρας της τουρκικης κυβερνησης.

«Αυτη θα ειναι η πρωτη μεγαλη δημοσια συγκεντρωση κατα της μετατροπης του ιστορικου καθεδρικου ναου της Αγιας Σοφιας του Θεου σε μουσουλμανικο τζαμι. Πρεπει να εκφρασουμε ειρηνικα τα συναισθηματα μας, τα οποια ειναι σοβαρα προσβεβλημενα. Πρεπει να εκφρασουμε τον βαθυ σεβασμο και τα θρησκευτικα μας συναισθηματα… ωστε να ανταποκριθουμε στη βαρβαροτητα και τον βανδαλισμο ενος μνημειου Παγκοσμιας Κληρονομιας της UNESCO» ανεφεραν οι διοργανωτες.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, την ημέρα μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί!

https://europost.gr/sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina-tin-imera-metatropis-tis-agias-sofias/

Πατριωτικές οργανώσεις προετοιμάζουν στην Αθήνα συγκεντρώσεις στις 24 Ιουλίου, ημέρα δηλαδή που η Αγία Σοφία θα μετατραπεί επίσημα από την Τουρκία σε ισλαμικό τέμενος. Η πρόταση ξεκίνησε αρχικά από το κίνημα «Πρώτα η Ελλάδα».

Οι οργανωτές θεωρούν τη μετατροπή της πρώην εκκλησίας από μουσείο σε τζαμί ως μία απαράδεκτη κίνηση από πλευράς της τουρκικής κυβέρνησης.

Αν ήταν σήμερα Αρχιεπίσκοπος ο Χριστόδουλος θα σείοταν όχι μόνον η πλατεία συντάγματος αλλά ολόκληρη η Ευρώπη! Στο άκουσμα και μόνον της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί!

  • 18 Ιουλίου 2020

Sputnik: Κάλεσμα σε διαδήλωση για την Αγία Σοφία στην Αθήνα την ημέρα της προσευχής

https://neaproini.us/2020/07/18/sputnik-ka-lesma-se-diadi-losi-gia-tin-agia-sofia-stin-athi-na-tin-imera-tis-proseychis/

Μεγάλες διαστάσεις σε πληθυσμιακή μάζα από πλευράς συμμετοχής Πολιτών, παρά τα μέτρα προστασίας και προφύλαξης από τον Covid19 της Ελληνικής κυβέρνησης, αναμένεται να έχει το κάλεσμα που αιφνιδιαστικά   αλλά  οργανωμένα  έγινε  την Πέμπτη 16 Ιουλίου από ομάδα Πολιτών που είτε ανήκουν είτε  πρόσκεινται στο ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ  αναφορικά  και ως απάντηση στην ιταμή πρόκληση της Τουρκίας και του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μετατρέψει τον ιστορικό ιερό ναό της Ορθοδοξίας  της Του Θεού Αγίας Σοφίας στην Κωνστατινούπολη την Παρασκευή 24 Ιουλίου 2020.

  • 21 Ιουλίου 2020

Παρασκευή 24 Ιουλίου. στις 7μμ. Προτομή Θεόδωρου Κολοκοτρώνη.

https://greece-first.gr/2020/07/21/παρασκευή-24-ιουλίου-στις-7μμ-προτομή-θε/

Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία.

Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί.

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα  υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα: «Όχι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

https://www.livemedianews.gr/sygkentrwsi-diamartyrias-stin-athina-oxi-sti-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα, κατά της απόφασης Ερντογάν για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου και ώρα 7 το απόγευμα.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές της κινητοποίησης:

“Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία

Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας  σε τζαμί

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα  υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα.”

  • 22 Ιουλίου 2020

Αγία Σοφία: Πού και πότε θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα – Άλλαξε ο προγραμματισμός

https://sputniknews.gr/ellada/202007227876538-agia-sofia-pou-kai-pote-tha-ginei-i-sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina–allaxe-o-programmatismos/

Άλλαξε ο τόπος και η ώρα για την συγκέντρωση ακτιβιστών κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνει, τελικώς, στις 19:00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή.

«Εκπρόσωποι του ακροδεξιού φάσματος αναμένεται να βρίσκονται εκεί, δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί τους» αναφέρουν οι διοργανωτές.

24/7/20: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ

https://www.ekklisiaonline.gr/nea/24-7-20-sygkentrosi-diamartyrias-gia-tin-agia-sofia/

Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία- Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί.

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα.

Αγία Σοφία: Πού και πότε θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

https://www.anatropinews.gr/2020/07/22/agia-sofia-poy-tha-ginei/

Άλλαξε ο τόπος και η ώρα για την συγκέντρωση ακτιβιστών κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για  τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνει, τελικώς, στις 19:00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή.

Κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να παραθέσουν ομιλίες ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για την Αγιά Σοφιά

https://www.makeleio.gr/επικαιροτητα/Επιτέλους-η-πρώτη-αντίδραση-Συγκέντρ/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνει, τελικώς, στις 19:00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για την Αγία Σοφία – Που και πότε θα γίνει

https://www.defencenet.gr/asfaleia/esoteriki-asfaleia/900616_sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina-gia-tin-agia-sofia-poy-kai

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου στο κέντρο της Αθήνας, ενόψει της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Συγκεκριμένα, η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνει, τελικώς, στις 19:00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή.

Αγία Σοφία: Πού και πότε θα γίνει η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα – Άλλαξε ο προγραμματισμός

https://www.pentapostagma.gr/ethnika-themata/6953611_agia-sofia-poy-kai-pote-tha-ginei-i-sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina

Άλλαξε ο προγραμματισμός για την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Άλλαξε ο τόπος και η ώρα για την συγκέντρωση ακτιβιστών κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Η συγκέντρωση, που ήταν προγραμματισμένη για  τις 20:00 το βράδυ της Παρασκευής στην πλατεία Συντάγματος, θα γίνει, τελικώς, στις 19:00 στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη κοντά στην παλιά Βουλή.

Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία. Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί. Παρασκευή 24 Ιουλίου. στις 7μμ. στην πλατεία Κολοκοτρώνη – παλαιά βουλή. Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Η Πατρίδα μας καλεί. ΒΙΝΤΕΟ

https://skeftomasteellhnika.blogspot.com/2020/07/24-7.html

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα  υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα…

Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική των επιθετικών κινήσεων ενάντια στην Ελλάδα.

Διότι οι Τούρκοι επεκτατιστές γνωρίζουν πολύ καλά τη συμβολική αξία που έχει η Αγία Σοφία για όλους τους Έλληνες:  Παρθενώνας και Αγία Σοφιά είναι τα δύο σύμβολα του πολιτισμού μας.

Αυτή η δεύτερη «Άλωση της Πόλης, όπως την αποκάλεσε η Αρβελέρ, έρχεται, μετά την «εισβολή» στον Έβρο και τις ευθείες απειλές στα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

  • 23 Ιουλίου 2020

ΚΑΛΕΣΜΑ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ, 24/7/20 – 7μμ

https://greece-first.gr/2020/07/23/καλεσμα-δημοσια-ανοιχτη-προσκληση-συ/

Στο κάλεσμα και την πρόσκληση ανταποκρίθηκε η ζώσα και ευτυχώς ακόμα υγιώς σκεπτόμενη  Ελληνική Κοινωνία, με πολλαπλές δράσεις και ενέργειες σε όλη την Ελλάδα, η Διοίκηση της Ορθόδοξης Εκκλησία μας, απλοί άνθρωποι πέρα και πάνω από ιδιότητες και έκαναν τον δικό τους κάλεσμα μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (social media-facebook ) και ο ένας κάλεσε τον άλλο σε αυτή την όμορφη ειρηνική εκδήλωση, όταν  ανακοινώθηκε το κάλεσμα.

ΠΡΟΤΡΕΠΟΥΜΕ – ΠΑΡΟΤΡΥΝΟΥΜΕ – ΚΑΛΟΥΜΕ – ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ

https://greece-first.gr/2020/07/23/προτρεπουμε-παροτρυνουμε-καλουμ/

Καλούμε και Προσκαλούμε την ηγεσία της Ποιμένουσας Εκκλησία μας, Άπαντες τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, όλους τους Έλληνες  Πολίτες, Δημάρχους της Αττικής, αλλά και τους  Περιφερειάρχες,  όπως και  κάθε  Άλλη Προσωπικότητα του Δημοσίου και Πολιτικού  Βίου της Χώρας μας αλλά  και  του δημοσίου  γίγνεσθαι, όλους τους Έλληνες αξιωματούχους, κάθε Έλληνα να παραμερίσουμε τις όποιες, (ιδεολογικες ή κομματικές και άλλες) διαφορές ή  τυχόν άλλες αντιπαλότητες και να μετέχει/με ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ με την παρουσία μας/στην κοινή αυτή εκδήλωση, επιδεικνύοντας εθνική ενότητα! Καλούμε και Προσκαλούμε την Ζώσα και Δρώσα Ελληνική Κοινωνία σε εθνική αφύπνιση!

Η 24η Ιουλίου ημέρα εθνικού πένθους και Ορθόδοξης περισυλλογής. Ημέρα Εθνικής Ενότητας και Ομοψυχίας.

https://www.alexstefanopoulos.gr/2020/07/23/i-24is-ioylioy-imera-ethnikoy-penthoys-kai-perisylogis-imera-ethnikis-enotitas-kai-omopsychias/

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 7μ.μ. ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ( ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ). Ο ΑΡΧΙΣΤΑΤΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΘΩΜΑΝΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΕΝΩΝΕΙ. ΟΔΗΓΕΙ. ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΚΑΘΕ ΕΠΙΒΟΥΛΗΣ!

Πως συνδέονται η 24ης Ιουλίου και την απόφαση του Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε Τζαμί με την αίρεση του Εθνοφυλετισμού και την εθνικά αναγκαία ενοποίηση του εκκλησιαστικού χάρτης της Ελλαδικής εθνικής επικράτειας!

Eνάντια στις εθνικιστικες συγκεντρώσεις της Παρασκευής 24 Ιουλίου*

https://athens.indymedia.org/post/1606463/

Οι εθνικιστες την Παρασκευη 24 ιουλιου επιχειρουν να βγουν απο τις τρυπες τους. Την στιγμη που δεν τους εχει βγει τιποτα θετικο στον δρομο και όντας διαλυμενοι σε δεκαδες κομμάτια, προσπαθουν να διαληλωσουν για την Αγια Σοφια και για τα “ελληνοτουρκικα” που εξελισσονται τις τελευταιες μερες. Οφειλουμε να βγουμε στον δρομο με συνθημα “εναντα σε καθε καπιταλιστη Τουρκο ή Ελληνα” και να τους δειξουμε οτι αυτο θα ειναι και το κυκνειο ασμα τους.

*ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΗ

όλα κύλισαν ομαλά! δεν σημειώθηκε ούτε ίχνος επεισοδίου. Δεν υπήρξε καν αντισυγκέντρωση ή άλλη παράλληλη συγκέντρωση από καμία οργάνωση είτε υπέρ είτε κατά

Το International Hellenic Association στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία – Παρασκευή 24 Ιουλίου, ώρα 19:00

https://infognomonpolitics.gr/2020/07/to-international-hellenic-association-stirizi-tin-ekdilosi-diamartyrias-gia-tin-agia-sofia-paraskevi-24-iouliou-ora-1900/

Το International Hellenic Association καλεί όσα από τα μέλη και τους φίλους του βρίσκονται την Αθήνα, να συμμετέχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην Πλατεία Κολοκοτρώνη (οδός Σταδίου) την Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2020, ώρα 7 το απόγευμα, με θέμα

Όχι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Στην εκδήλωση την οποία συντονίζει η «Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί», χαιρετισμό θα απευθύνουν οι: Σάββας Καλεντερίδης (εκδότης, πολιτικός αναλυτής), Γιώργος Καραμπελιάς (συγγραφέας), Βασίλης Κωσταντινόπουλος (καθηγητής Πανεπιστημίου), Αφροδίτη Μάνου (καλλιτέχνιδα) και Άγγελος Συρίγος (καθηγητής Διεθνών Σχέσεων).

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή για την Αγιά Σοφιά

https://kanaliena.gr/athina-sygkentrosi-diamartyrias-tin-paraskeyi-gia-tin-agia-sofia/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, κατόπιν πρωτοβουλίας πολιτών, αύριο Παρασκευή 24 Ιουλίου, στις 7 μ.μ., στο άγαλμα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, έξω από την παλαιά Βουλή, επί της οδού Σταδίου.

  • 24 Ιουλίου 2020

24/7/20 – Συγκέντρωση διαμαρτυρίας – πλ. Κολοκοτρώνη: Όχι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

https://ardin-rixi.gr/archives/223040

Μόνο  ένας παλλαϊκός δημοκρατικός πατριωτισμός μπορεί να απαντήσει σήμερα στις υπαρξιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας. Γι’ αυτό και καλούμε όλους τους δημοκράτες πατριώτες, πέρα και πάνω από κόμματα, να απαντήσουμε με κάθε τρόπο στην ιταμή πρόκληση του Ερντογάν. Παράλληλα με όλες τις άλλες κινητοποιήσεις, την προετοιμαζόμενη διαμαρτυρία της Εκκλησίας, τις διαμαρτυρίες της Ομογένειας στις ΗΠΑ, όλοι όσοι βρισκόμαστε στην Αθήνα θα πρέπει να συμμετάσχουμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας και οργής που θα γίνει στις 7 η ώρα της Παρασκευής στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, στην οδό Σταδίου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί (βίντεο)

https://ardin-rixi.gr/archives/223297

Εάν θέλουμε να παραμείνουμε ελεύθερο έθνος θα πρέπει να απαντήσουμε στην τουρκική επιθετικότητα και η εθνική μας ανεξαρτησία να καταστεί αντικείμενο μιας καινούργιας πολιτικής συναίνεσης μεταξύ της κοινωνίας, των κομμάτων και του κράτους.

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα  υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα.

Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική των επιθετικών κινήσεων ενάντια στην Ελλάδα διότι οι Τούρκοι επεκτατιστές γνωρίζουν πολύ καλά τη συμβολική αξία που έχει η Αγία Σοφία για όλους τους Έλληνες: Παρθενώνας και Αγία Σοφιά είναι τα δύο σύμβολα του πολιτισμού μας.

Όχι στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί Ξεκινά σε λίγη…

https://www.livemedianews.gr/oxi-sti-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami-ksekina-se-ligi

Όχι στη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί

Ξεκινά σε λίγη ώρα η εκδήλωση διαμαρτυρίας στην παλιά Βουλή στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, από την Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Δείτε την ζωντανά από το livemedia.

Βίντεο και φωτογραφίες από την Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία

https://sputniknews.gr/ellada/202007247899928-agia-sofia-zontani-eikona-apo-tin-sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina/

Ραντεβού στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου, έδωσαν πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στο βήμα της εκδήλωσης-κινητοποίησης βρέθηκαν διάφοροι ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό του μνημείου.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

https://www.zougla.gr/greece/article/sigentrosi-diamartirias-gia-tin-agia-sofia-sto-kentro-tis-a8inas

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Ακολουθούν βίντεο και φωτογραφίες.

Αγία Σοφία: Ζωντανή εικόνα από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

https://www.youtube.com/watch?v=MeaxhjvuZqg

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, λαμβάνει χώρα στην Αθήνα.

Αγία Σοφία: Ζωντανή εικόνα από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα

https://www.sigmalive.com/news/greece/644532/agia-sofia-zontani-eikona-apo-tin-sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, λαμβάνει χώρα στην Αθήνα. Στις 19:00, στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην παλιά Βουλή στην Σταδίου, έδωσαν ραντεβού ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευής 24 Ιουλίου.

Εικόνες από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6499835/eikones-apo-ti-sygkentrosi-diamartyrias-sto-kentro-tis-athinas-gia-ti-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί και την παρουσία Ερντογάν εντός του ναού πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Παρόντες στην συγκέντρωση ο Σάββας Καλεντερίδης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Και οι δύο μίλησαν από το βήμα για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία [Βίντεο]

https://www.alltogethercy.com/athina-sygkentrosi-diamartyrias-gia-tin-agia-sofia/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, πραγματοποιείται στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε Βίντεο και Φωτογραφίες.

Ραντεβού στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου, έδωσαν πολίτες και ακτιβιστές, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί. Στο βήμα της εκδήλωσης-κινητοποίησης βρέθηκαν διάφοροι ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι, οι οποίοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό του μνημείο

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για τη βεβήλωση της Αγιάς Σοφιάς (Εικόνες)

https://newpost.gr/ellada/5f1b1cbd7333fd8465714864/sygkentroseis-diamartyrias-se-athina-kai-thessaloniki-gia-ti-vevilosi-tis-agias-sofias-eikones

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας. Συγκέντρωση πραγματοποιείται και στην πλατεία Αγίας Σοφίας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί και την παρουσία Ερντογάν εντός του ναού πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Συγκεκριμένα η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/esoteriki-asfaleia/899605_agia-sofia-se-exelixi-i-sygkentrosi-diamartyrias-sto-kentro

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί, λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ο Σάββας Καλεντερίδης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Και οι δύο μίλησαν από το βήμα για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Αγία Σοφία: Σε εξέλιξη η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας

https://alarm.rodos-island.gr/αγία-σοφία-σε-εξέλιξη-η-συγκέντρωση-δι/

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί, λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής.

Παρόντες στην συγκέντρωση ο Σάββας Καλεντερίδης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Και οι δύο μίλησαν από το βήμα για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αγία Σοφία την Παρασκευή 24/7 στην πλατεία Κολοκοτρώνη

https://www.freeopinion.news/sygkentrosi-diamartyrias-gia-tin-agia-sofia-tin-paraskeyi-24-7-stin-plateia-kolokotroni/

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα Παρασκευή στο κέντρο της Αθήνας στην πλατεία Κολοκοτρώνη ετοιμάζει η Πρωτοβουλία Πολιτών ενάντια στη Μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Τζαμί.

Αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της:

Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία

Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί

Αθήνα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας

https://www.pentapostagma.gr/koinonia/6954007_athina-sygkentrosi-diamartyrias-gia-ti-metatropi-tis-agias-sofias

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Στις 19:00 στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου, έδωσαν ραντεβού ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό του μνημείου.

Κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να παραθέσουν ομιλίες ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

https://eretikos.gr/sygkentrosi-diamartyrias-sto-kentro-tis-athinas-gia-ti-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami/333654

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί και την παρουσία Ερντογάν εντός του ναού πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα η συγκέντρωση λαμβάνει χώρα αυτήν την ώρα, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

 Συγκέντρωση με Μπογδάνο, Μάνου, Καλεντερίδη και άλλα 100 άτομα για την Αγία Σοφία (pics)

https://www.reader.gr/news/politiki/335331/sygkentrosi-me-mpogdano-manoy-kalenteridi-kai-alla-100-atoma-gia-tin-agia-sofia

Στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη συγκεντρώθηκαν λιγότεροι από 100 πολίτες, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καραμπελιάς, ο Σάββας Καλεντερίδης και η Αφροδίτη Μάνου.

Συγκέντρωση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

https://www.novasports.gr/epikairotita/article/1794878/sugkentrosi-gia-ti-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε από κατοίκους την Παρασκευή (24/07) συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί και την πρώτη προσευχή, παρουσία του Ταγίπ Ερντογάν, στο ναό. Στους ομιλητές της Αθήνας και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Συγκέντρωση κατοίκων στην Αθήνα κατά της μετατροπής τις Αγίας Σοφιάς σε τζαμί

https://www.news.gr/ellada/article/2308499/sigkentrosi-katikon-stin-athina-kata-tis-metatropis-tis-agias-sofias-se-tzami.html

Στους ομιλητές και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος- Δείτε φωτογραφίες του news.gr

Στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε από κατοίκους συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μνημείο σε τζαμί και την σημερινή πρώτη προσευχή, παρουσία του Ταγίπ Ερντογά, στο ναό.

Η συγκέντρωση έγινε έξω από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης, ήταν ο Σάββας Καλεντερίδης και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

https://voliotaki.gr/wordpress/2020/07/συγκέντρωση-διαμαρτυρίας-στο-κέντρο-2.html

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο.

ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ: «Όχι στη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί»

https://lefteria.blogspot.com/2020/07/blog-post_2226.html

Ο Παρθενώνας στέλνει αγωνιστικό χαιρετισμό στην Αγία Σοφία

Όχι στη μετατροπή του Συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί

Η απόφαση για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, στις 24 Ιουλίου, –ημέρα υπογραφής της Συνθήκης της Λοζάνης και της εισβολής στην Κύπρο–, αποτελεί πρόκληση για τον ελληνισμό, την Ορθοδοξία, τον χριστιανικό κόσμο και την παγκόσμια κοινότητα.

Εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική των επιθετικών κινήσεων ενάντια στην Ελλάδα διότι οι Τούρκοι επεκτατιστές γνωρίζουν πολύ καλά τη συμβολική αξία που έχει η Αγία Σοφία για όλους τους Έλληνες: Παρθενώνας και Αγία Σοφιά είναι τα δύο σύμβολα του πολιτισμού μας.

Αγία Σοφία: LIVE η ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου από τη Μητρόπολη

https://www.pagenews.gr/2020/07/24/ellada/agia-sofia-live-i-akolouthia-tou-akathistou-ymnou-apo-ti-mitropoli/Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από το Μέγαρο της Παλιάς Βουλής επί της οδού Σταδίου, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη. Πολλοί από τους συγκεντρωμένους κρατούσαν ελληνικές σημαίες, πάνω στις οποίες έχουν κολλήσει εικόνες Αγίων. Στα κάγκελα γύρω από την Παλιά Βουλή υπάρχουν αφίσες με σύνθημα «Όχι στη μετατροπή του συμβόλου της Ορθοδοξίας σε τζαμί». Ανάμεσα στους καλεσμένους της εκδήλωσης που θα απευθύνουν χαιρετισμό είναι η Αφροδίτη Μάνου και ο Άγγελος Συρίγος, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και καθηγητής Διεθνών Σχέσεων.

Αγία Σοφία: πένθιμες καμπάνες και μεσίστιες σημαίες στις εκκλησίες της Ελλάδας

https://www.ant1news.gr/eidiseis/article/575067/agia-sofia-penthimes-kampanes-kai-mesisties-simaies-stis-ekklisies-tis-elladas

Σε πολλές εκκλησίες οι καμπάνες θα χτυπούν πένθιμα, ενώ οι σημαίες των ιερών Ναών θα κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, στη Μητρόπολη θα ακουστεί ο Ακάθιστος Ύμνος.

Επίσης, διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα κατά της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, με τη συγκέντρωση να έχει προγραμματιστεί για τις 19:00, στο άγαλμα του Κολοκοτρώνη, κοντά στην παλιά Βουλή. «Εκπρόσωποι του ακροδεξιού φάσματος αναμένεται να βρίσκονται εκεί, δεν θέλουμε καμία σχέση μαζί τους» έχουν αναφέρει οι διοργανωτές. Κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να παραθέσουν ομιλίες ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Αθήνα για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί – Βίντεο

https://voicenews.gr/sygkentrosi-diamartyrias-stin-athina-gia-ti-metatropi-tis-agias-sofias-se-tzami-vinteo/

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί

Στις 19:00 στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη στην παλαιά Βουλή στην οδό Σταδίου, έδωσαν ραντεβού ακτιβιστές που διαμαρτύρονται για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και την πρώτη μουσουλμανική προσευχή στο εσωτερικό του μνημείου.

Κατά την προγραμματισμένη κινητοποίηση αναμένεται να παραθέσουν ομιλίες ιστορικοί, συγγραφείς και θεολόγοι.

Τρεις λαλούν

https://www.efsyn.gr/node/253343

Τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις γίνονται σήμερα στην Αθήνα ως διαμαρτυρία για τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως τζαμιού. Στη Μητρόπολη θα ψαλεί ο Ακάθιστος Υμνος στις 8.00 το βράδυ, παρουσία του αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου. Μία ώρα νωρίτερα, στην πλατεία Κολοκοτρώνη συγκεντρώνονται διάφορες αποχρώσεις του εθνολαϊκισμού και της σκληροπυρηνικής Δεξιάς, ενώ στις 5.00 μ.μ. στο Σύνταγμα καλεί το κομματίδιο του υπόδικου ναζιστή Λαγού, με σκοπό πορεία στην τουρκική πρεσβεία.

Watch back: Athens protest as Turkey’s Hagia Sophia becomes a mosque

https://www.euronews.com/2020/07/24/church-of-greece-mourning-as-istanbul-s-6th-century-hagia-sophia-is-reconverted-into-a-mos

Protests took place across Greece on Friday following Turkey’s decision to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim place of worship.

Hundreds prayed and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding banners reading “No to new Ottomanism” and denouncing “the second capture of Constantinople by the Turks”.

Watch back: Athens protest as Turkey’s Hagia Sophia becomes a mosque

https://fr.cameroonmagazine.com/actualite-internationale/watch-back-athens-protest-as-turkeys-hagia-sophia-becomes-a-mosque/

Protests took place across Greece on Friday following Turkey’s decision to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim place of worship.

Hundreds prayed and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding banners reading “No to new Ottomanism” and denouncing “the second capture of Constantinople by the Turks”.

  • 25 Ιουλίου 2020

Συγκέντρωση με Μπογδάνο, Μάνου, τον Σερραία Σάββα Καλεντερίδη και άλλα 100 άτομα για την Αγία Σοφία (pics)

https://serraikanea.gr/politiki/130847-sygkentrosi-me-bogdano-manou-ton-serraia-savva-kalenteridi-kai-alla-100-atoma-gia-tin-agia-sofia-pics.html

Συγκέντρωση στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη πραγματοποιήθηκε νωρίτερα.

Στο Άγαλμα του Κολοκοτρώνη συγκεντρώθηκαν λιγότεροι από 100 πολίτες, μεταξύ των οποίων οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος και Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Καραμπελιάς, ο Σάββας Καλεντερίδης και η Αφροδίτη Μάνου.

Several Hundred People Protest in Athens Against Turning Hagia Sophia Into Mosque

https://sputniknews.com/europe/202007251079979659-several-hundred-people-protest-in-athens-against-turning-hagia-sophia-into-mosque/

ATHENS (Sputnik) – Several hundred people have attended a demonstration in Athens to express protest against Turkey’s decision to transform Istanbul’s Hagia Sophia museum into a mosque.

According to organizers of the rally, more than 500 people took part in the demonstration on Friday, while police reported about only some 250 participants.

During the rally, its participants read a statement of Archbishop of Athens and All Greece Ieronymos II, who condemned the transformation of one of the most important symbols of the Orthodox Church into a mosque.

Greece: Hundreds of Christians protest Hagia Sophia’s reconversion into mosque in Athens

https://www.ruptly.tv/en/videos/20200725-001

Hundreds, mostly Orthodox Christians, protested against the reconversion of Istanbul’s Hagia Sophia into a mosque, Athens, Friday. Believers were seen gathering in Kolokotroni square, with banners decrying the decision. People later held prayers at the Metropolitan Cathedral of the Annunciation.

Athens protest as Turkey’s Hagia Sophia becomes a mosque

https://ccenews.com/europe/2020/07/25/athens-protest-as-turkeys-hagia-sophia-becomes-a-mosque/

Protests occurred across Greece on Friday following Turkey’s choice to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim spot of love.

Hundreds implored and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding pennants perusing “No to new Ottomanism” and upbraiding “the second catch of Constantinople by the Turks”.

Athens Demonstration as Turkey’s Hagia Sophia becomes a mosque

https://www.keyc.tv/athens-demonstration-as-turkeys-hagia-sophia-becomes-a-mosque/

Protests occurred across Greece on Friday following Turkey’s choice to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim spot of love.

Hundreds implored and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding pennants perusing “No to new Ottomanism” and upbraiding “the second catch of Constantinople by the Turks”.

WATCH BACK: ATHENS PROTEST AS TURKEY’S HAGIA SOPHIA BECOMES A MOSQUE

https://www.thescotfree.com/europe/watch-back-athens-protest-as-turkeys-hagia-sophia-becomes-a-mosque/

Protests took place across Greece on Friday following Turkey’s decision to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim place of worship.

Hundreds prayed and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding banners reading “No to new Ottomanism” and denouncing “the second capture of Constantinople by the Turks”.

Watch back: Athens protest as Turkey’s Hagia Sophia becomes a mosque

https://todaynewspost.com/news/world/europe-news/watch-back-athens-protest-as-turkeys-hagia-sophia-becomes-a-mosque/

Protests took place across Greece on Friday following Turkey”s decision to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim place of worship.

Hundreds prayed and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding banners reading “No to new Ottomanism” and denouncing “the second capture of Constantinople by the Turks”.

Athens protest as Turkey’s Hagia Sophia becomes a mosque

https://ccenews.com/europe/2020/07/25/athens-protest-as-turkeys-hagia-sophia-becomes-a-mosque/

Protests occurred across Greece on Friday following Turkey’s choice to reconvert Istanbul’s Hagia Sophia into a Muslim spot of love.

Hundreds implored and sang to the sound of the bouzouki in Athens’ Kolokotroni square, holding pennants perusing “No to new Ottomanism” and upbraiding “the second catch of Constantinople by the Turks”.

Greece: Hundreds of Christians protest Hagia Sophia’s reconversion into mosque in Athens

https://www.newstube.ru/media/greece-hundreds-of-christians-protest-hagia-sophia-s-reconversion-into-mosque-in-athens

Hundreds, mostly Orthodox Christians, protested against the reconversion of Istanbul’s Hagia Sophia into a mosque, Athens, Friday. Believers were seen gathering in Kolokotroni square, with banners decrying the decision. People later held prayers at the Metropolitan Cathedral of the Annunciation.

 

 

 

 

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Εγγραφείτε στο Newsletter μας

Γραφτείτε στη λίστα ενημέρωσης (newsletter) του "ΠΡΩΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ"  για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα και την αρθογραφία μας.

Η εγγραφή σας ήταν επιτυχής!

Pin It on Pinterest

Share This